A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de fasole pastai cu ciuperci...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Taiem varfurile aripilor, le spalam bine si le scurgem. In uleiul incins punem mai intai morcovul, il lasam...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper. Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min. Smantana pentru gatit...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se strecoară de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin, chiar de două ori, dacă este cazul. Se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea

Fasole batuta a la vasimur

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Cu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea, o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte. Într-o oală punem suficientă apă la fiert, iar...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand si se bate pana se obtine o spuma tare. Se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile...Citeste continuarea

Reteta de lasagna cu carne de porc...

Postat de: mirela0911 in Lasagna

Preparare Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel Se prepara sosul de carne. Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: katty in Prajituri

Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul. Amestecam pana zaharul s-a topit, dam jos si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, punem uleiul, ouale, un praf de sare,...Citeste continuarea

Desert prajitura Lamington -...

Postat de: ctlina in Prajituri

Frecati untul cu zaharul si vanilia. Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele. Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecati bine pentru a obtine un aluat...Citeste continuarea

Desert biscuiti australieni ANZAC

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati faina, zaharul, nuca de cocos si fulgii de ovaz. Topiti untul, cu apa si siropul. Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie....Citeste continuarea

Cus-cus cu pulpa de porc

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală și se curăță bine de pielițe, vițe și osânză nedorită, după care se taie în cubulețe și se pune la călit într-o cratiță cu ulei, la foc mic,...Citeste continuarea

Desert biscotti cu alune, cafea si...

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor, mai putin alunele si ciocolata. Amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Taiem ciocolata bucatele mici si sfaramam putin alunele....Citeste continuarea

Snitele de porc in crusta de fulgi...

Postat de: katty in Porc

Spalam carnea, o stergem bine, apoi o taiem feliute subtiri, pe care le mai batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un castron punem iaurtul, sare, piper si bucatile de carne. Le masam bine,...Citeste continuarea

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare....Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: Se bat ouale cu zaharul, cateva minute, apoi adaugati laptele si amestecati putin pentru a se dizolva zaharul. Se pune uleiul, amoniacul stins cu otet, cacao si faina. Se fac 3 foi intr-o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu miere si Inka

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: Se pune intr-o cratita pe foc, la bain-marie un amestec din zahar, oua, unt, Inka si mierea. Se lasa pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Bicarbonatul se stinge in otet si se...Citeste continuarea

Salata Cobb

Postat de: cristina1985 in Salate

Pieptul de pui se caleste in putin ulei, pana devine alb. Apoi se pune putina apa si se fierbe 1 ora. In tot acest timp, se mai adauga apa, daca trebuie. In ultima jumatate de ora (se gateste 1...Citeste continuarea

Maioneza de casa

Postat de: CofetariiBucatari in Sosuri

Intr-un bol vom amesteca galbenusurile fierte cu cele crude, apoi vom pune in compozitie uleiul, putin cate putin. Vom adauga mustarul, vom mai turna ulei, apoi vom pune si sarea si vom continua...Citeste continuarea

Desert tort Musuroi de cartita

Postat de: CofetariiBucatari in Torturi

Blat: Punem intr-un bol ouale, zaharul tos si cel vanilat. Apoi le vom mixa pana  isi vor tripla volumul.  Vom trece printr-o sita, deasupra compozitiei faina impreuna cu cacaua si le...Citeste continuarea

Zacusca de ciuperci

Postat de: CofetariiBucatari in Zacusca

Intr-o oala mai mare vom pune ceapa si uleiul, vom pune oala pe foc si vom cali ceapa 5 minute, apoi adaugam pe rand gogosarii, morcovii, ciupercile si la sfarsit sarea. Lasam oala pe foc mediu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si...

Postat de: xana in Prajituri

Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat,...Citeste continuarea

Pizza cu ton - blat Alka Pizza Casei

Postat de: Bucataras in Pizza

Taie mozzarella cuburi; Taie rosiile cherry in 4; Taie rosiile uscate fasii; Asaza mozzarella; Asaza rosiile cherry; Asaza tonul; Asaza rosiile uscate; Pune...Citeste continuarea

Pulpe de pui in sos de rosii aromat

Postat de: katty in Pui

Curatam pulpele de pui, le spalam si le scurgem bine. Le crestam cu cutitul de 1-2 ori, apoi le asezam intr-un castron. Peste ele punem sare, piper macinat, boiaua iute si uleiul si le amestecam...Citeste continuarea

Desert gogosi cu budinca

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

Amestecam toate ingredientele și frământăm un aluat moale pe care il lasam sa creasca cateva ore. Intindem foi, taiem gogosile si le mai lasam sa creasca pana se umfla apoi le prăjim...Citeste continuarea

Smoothie pentru Halloween

Postat de: Bucataras in Love Smoothies

Coace dovleacul si poti sa ii presari deja scortisoara deasupra.  Lasa-l sa se raceasca si apoi pune toate ingredientele in blender si porneste-l pentru 1 minut.  Pune in pahar si...Citeste continuarea

Punch de Halloween

Postat de: Bucataras in Cocktail

La preparare vom folosi un  blender , un polonic, iar in loc de bol vom folosi un dovleac pe care l-am curatat in interior si l-am desenat in tema petrecerii. Pentru inceput punem in ...Citeste continuarea

Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

Postat de: oanapl in Vita

Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o...Citeste continuarea

Ficatei cu legume in sos de rosii

Postat de: katty in Ficat

Curatam bine ficateii, ii spalam si ii scurgem bine. Presaram putina sare si piper. Ii trecem prin faina, scurgem bine surplusul de faina, apoi ii  rumenim  la foc iute in uleiul...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu crema...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

In uleiul de masline incins punem legumele si le lasam 2-3 minute la foc iute, amestecand usor, cat sa se dezghete si sa se inmoaie usor. Le dam jos si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mango si...

Postat de: katty in Torturi

Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu legume

Postat de: rocsi_1612 in Ficat

Ficateii ii puneti in apa rece pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii spalati, ii scurgeti bine de apa si ii curatati de pielite sau alte venisoare, daca au. Ceapa o curatati si o tocati...Citeste continuarea

Varza murata

Postat de: vasimur in Muraturi

Alegeți verze de dimensiuni medii, cam de 1-2 kg bucata ca să încapă în butoi și care nu sunt prea îndesate. Curăţăți-le de primele frunze și scobiți în dreptul...Citeste continuarea

Placinta cu pui si praz

Postat de: auragiuverdea1990 in Mancaruri cu carne

     Pentru inceput, am pregatit aluatul pentru foile de placinta. Am pus faina cernuta cu cele doua oua, sarea si apa calduta si am framantat timp de 10 minute. Aluatul obtinut...Citeste continuarea

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete pana a doua zi. A doua zi, am crestat din loc in loc pulpa, apoi am masat-o cu sare boia si piper, iar in crestaturi am bagat...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu ciupercute si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ciupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă. Se face o compoziție subțire...Citeste continuarea

Chiftele de curcan cu tzatziki

Postat de: Oana in Curcan

Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Omogenizeaza bine compozitia...Citeste continuarea

Pui in fulgi de porumb

Postat de: dantes in Pui

Se amesteca intr-un bol mustarul cu mierea si in altul punem fulgii de porumb sfaramati putin si ii amestecam cu sare, piper, boia, dupa gust. Dam fasiile de pui prin amestecul cu mustar, apoi...Citeste continuarea

Desert caramele

Postat de: mitinita in Dulciuri

Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu oua de...

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei. Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de...Citeste continuarea

Salata de conopida si cartofi

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi...Citeste continuarea

Rulada de pui

Postat de: ancutsa in Pui

  Se spală bine o cană cu orez, se răstoarnă într-o craticioară în care am pus un strat subţire de ulei, se presară vegeta de casă şi un praf de sare, un morcov tăiat...Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.  Intre...Citeste continuarea

Desert tarta Rapsodia

Postat de: ancutsa in Prajituri

Laşi aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si aluat de...

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt...Citeste continuarea

Desert placinta cu pere si mere

Postat de: eumimi in Prajituri

Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea

Paste cu branza la cuptor

Postat de: oanapl in Spaghete

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apă rece și le lași la scurs. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi brânza de...Citeste continuarea

Ciorba de purcel

Postat de: oanapl in Ciorbe

Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma. Cureți toate legumele și le speli bine. Ceapa,...Citeste continuarea

Pizza picanta cu blat Alka Pizza Casei

Postat de: Bucataras in Pizza

Taie carnatul picant felii oblice; Da pe razatoare mozzarella; Maseaza ardeiul iute, scoate-i semintele si taie-l fasii; Pregateste sosul: pune zaharul, busuiocul si oregano peste rosii....Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu soia, ardei si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită.  Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt...Citeste continuarea

Pastravi de nuc la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

    Ciupercile le spalam si inlaturam   piciorul pana sub palarie. Nu-l   vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]