Se fierb 600 de ml de apa.
Se toaca maghiranul (daca este proaspat), usturoiul, ceapa si telina.
Se calesc usturoiul, telina si morcovul in 1 lingura de ulei de masline. 5 minute, la foc mediu. Se adauga apa fierbinte, cubul concentrat si rosiile tocate impreuna cu bulionul in care au fost conservate. Se lasa sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol, se amesteca 2/3 din maghiran cu 3/4 din parmezanul ras, fulgii de chili, sare, piper si carnea tocata de vita. Se modelaza in chiftele nu foarte mari.
Se adauga pastele in supa obtinuta anterior si se gatesc 12 minute.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu. Se gatesc chiftelele cateva minute, avand grija sa nu se sfarame.
Se prajeste ciabatta, taiata in jumatate longitudinal, pe un gratar fierbinte, 5 minute.
Se adauga chiftelele in supa cu 5 minute inainte ca aceasta sa fie gata.
Se serveste cu restul de maghiran presarat deasupra, parmezanul ras si ciabatta calda.