Desert rulada dulce si amar

de Adele in Prajituri, 29 Noi 2017 | 4227 vizualizari

 

Este o reteta simpla, dar cu un gust mai particular si anume ciocolata amaruie cu procent de 100% :P

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua.
  • 4 linguri cu faina.
  • 2 linguri cu amidon de porumb.
  • 4 linguri cu zahar.
  • 2 linguri cu ulei.
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita de praf de copt.
  • vanilie.
  • Crema amaruie:
  • 100 ml frisca lichida.
  • 10 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie 100% sau macar 80%
  • migdale .
  • Un borcan dulceata cirese sau visine.
  • Glasura:
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amara 50%
  • 10 gr unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada dulce si amar:

Se incepe cu pregatirea blatului, se mixeaza albusurile cu sare, dupa care separat, galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma si isi schimba culoarea. Se adauga faina, amidonul si praful de copt, se amesteca totul bine, aroma de vanilie si la final, se incorporeaza albusurile spuma. Se pregateste o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt, se intinde bine compozitia si se da la cuptorul preincalzit 180° C, pentru 10, maxim 15 minute, pana se rumeneste, se scoate din cuptor, se desprinde hartia de copt si se pune blatul pe un prosop curat, se ruleaza si se lasa la racit.

Crema: Pe baie de aburi se topeste ciocolata amara cu untul, separat se mixeaza frisca, cand ciocolata este racita putin, se incorporeaza, se mixeaza totul rapid si se da la rece.

Se intinde blatul, se pune dulceata uniform, un strat generos de crema si migdale coapte si taiate cat mai grosier, se ruleaza bine si se da la rece, dupa care se pregateste glazura, topind ciocolata pe baie de aburi in frisca si spre final, adaugand untul. Pe un suport inalt se asaza rulada rece si deasupra se toarna glazura care trebuie sa aiba nu mai mult de 30 ° , astfel incat sa ramane lucioasa.

Se decoreaza dupa gust si se serveste cu drag, sa aveti pofta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada dulce si amar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Madeleine-reteta clasica