Desert tort cu banane si pere

de cristina1985 in Torturi, 2 Dec 2017 | 3157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 40 g faina de grau
  • 40 g faina de hrisca
  • 40 g migdale macinate
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 1/2 plicuri budinca vanilie
  • 750 ml lapte
  • 150 g unt
  • 6 lg zahar
  • 2 banane mari
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • Ornat:
  • compot pere (cutie mare-8 jumatati)
  • 1/2 plic praf gelatina
  • fulgi migdale
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu banane si pere:

Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate.

Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi timp), in forme cu diametru de  26 cm, timp de 30 minute. Verificati dupa 15 minute. Sa nu va speriati pentru ca aluatul este putin, se mai umfla de la praf de copt!

Crema: Se amesteca praful de budinci cu  4-6 lg lapte si zahar. Se fierbe laptele, iar cand da in clocot, se adauga amestecul de budinca, treptat, amestecand tot timpul. Se fierbe 10 minute (amestecand). Se pune o folie alimentara peste crema si se lasa la racit 10 minute. Apoi se pune vasul cu crema intr-un alt vas mai mare, cu apa rece (pentru a se raci mai repede).

Peste untul moale se pune treptat crema, amestecand.

Sirop: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe pana se dizolva tot caramelul.

Fulgii de migdale se prajesc putin (fara ulei), pana se rumenesc. Sa-i amestecati cu lingura, pentru a nu se arde.

Se insiropeaza primul blat, se pune crema, rondele de banane A l doilea blat se insiropeaza, se pune crema (si pe margine) si se asaza jumatatile de pere.

Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece si se lasa 10 minute. Apoi se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se topeste. Se lasa putin la racit (dar nu mult!)

Pe margine se pun fulgii de migdale, iar deasupra se pune gelatina. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu banane si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort curcubeu