Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate.
Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi timp), in forme cu diametru de 26 cm, timp de 30 minute. Verificati dupa 15 minute. Sa nu va speriati pentru ca aluatul este putin, se mai umfla de la praf de copt!
Crema: Se amesteca praful de budinci cu 4-6 lg lapte si zahar. Se fierbe laptele, iar cand da in clocot, se adauga amestecul de budinca, treptat, amestecand tot timpul. Se fierbe 10 minute (amestecand). Se pune o folie alimentara peste crema si se lasa la racit 10 minute. Apoi se pune vasul cu crema intr-un alt vas mai mare, cu apa rece (pentru a se raci mai repede).
Peste untul moale se pune treptat crema, amestecand.
Sirop: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe pana se dizolva tot caramelul.
Fulgii de migdale se prajesc putin (fara ulei), pana se rumenesc. Sa-i amestecati cu lingura, pentru a nu se arde.
Se insiropeaza primul blat, se pune crema, rondele de banane A l doilea blat se insiropeaza, se pune crema (si pe margine) si se asaza jumatatile de pere.
Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece si se lasa 10 minute. Apoi se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se topeste. Se lasa putin la racit (dar nu mult!)
Pe margine se pun fulgii de migdale, iar deasupra se pune gelatina. Se tine la frigider cateva ore.