Orzotto cu dovlecei, mazare, branza Feta si chiftele din carnati

de Satisfyyourcravings in Porc, 2 Dec 2017 | 2258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame mazare
  • 1 ceapa rosie
  • 2 dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 500 grame carnati proaspeti de porc
  • 1 legatura de menta
  • ulei de masline
  • 360 grame orzo
  • 1 cub concentrat de legume
  • 1 lamaie
  • 200 grame branza Feta
  • 100 grame frunze de salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orzotto cu dovlecei, mazare, branza Feta si chiftele din carnati:

Se taie ceapa julienne. Se taie dovleceii in cuburi, se piseaza usturoiul si se toaca frunzele de menta.

Se indeparteaza umplutura carnatilor si se formeaza chiftele din aceasta. (5 bucati de persoana).

Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu, 4 minute, apoi se adauga dovleceii, sare si piper. Se gatesc 6-7 minute inainte de a adauga usturoiul. Se gatesc 1 minut, apoi se adauga orzo. Se amesteca bine, apoi se adauga 800 ml apa si cubul concentrat. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand pana se dizolva cubul concentrat, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. 

Se prajesc chiftelele in putin ulei, 8-9 minute la foc mediu, pana devin aurii si sunt gatite complet. 

Inainte cu 4 minute ca orzo sa fie gata, se adauga mazarea.

Se indeparteaza de pe foc si se adauga branza sfaramata si menta. Se adauga sare si piper, daca este nevoie. 

Se amesteca sucul de lamaie cu ulei de masline, sare si piper si se adauga peste salata. Se amesteca bine. 

Se serveste orzotto cu salata si chiftele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orzotto cu dovlecei, mazare, branza Feta si chiftele din carnati" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor