Chiftele la cuptor in stil marocan cu spanac si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Vita, 2 Dec 2017 | 2833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 grame cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 10 grame pesmet
  • 250 grame carne tocata de vita
  • 1 1/2 lingurita mix de condimente Ras-el-Hanout
  • 400 grame rosii in bulion
  • ulei de masline
  • 200 grame spanac
  • 100 grame branza Feta
  • 40 grame branza rasa (eu am folosit Gouda; se poate inlocui cu Parmezan sau cascaval)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor in stil marocan cu spanac si branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi. Se fierb in apa sarata, 15-20 de minute.

Se taie ceapa in sferturi si ardeiul in fasii, apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara sare, piper si ulei de masline si se coc in cuptor 20 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.

Intre timp, se piseaza usturoiul si se adauga intr-un bol impreuna cu pesmetul, carnea tocata si jumatate din cantitatea de Ras-el-Hanout, sare si piper. Se amesteca bine si se modeleaza in chiftele (3 de persoana).

Se prajesc in ulei de masline, 5-7 minute, la foc mare, intorcandu-le frecvent. Se adauga rosiile tocate impreuna cu bulionul in care au fost conservate si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, se adauga restul de Ras-el-Hanout, sare si piper. Se gateste 10 minute, pana cand sosul este redus la jumatate. Se adauga spanacul si se mai lasa 1-2 minute. 

Intr-un vas potrivit pentru cuptor, se adauga cartofii fierti, deasupra ceapa si ardeiul coapte, apoi chiftelele in sos. Se presara branza Feta sfaramata desupra, impreuna cu branza rasa. Se coace in cuptor, pe raftul superior, 5 minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor in stil marocan cu spanac si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan