reteta facuta dupa Alex Cartu
tare buna!
La multi ani Romania!
"reteta romaneasca"
Fasolea se lasa cu apa, peste noapte, sa isi dubleze volumul.
Fasolea o fierbem in 3 ape diferite, dupa care o lasam sa se scurga bine si o punem intr-o oala mare, impreuna cu ciolanul, apa cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba cam circa 2-3 ore.
Se scoate ciolanul fiert, se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cuburi.
Ceapa se toaca marunt, morcovii si pastarnacul se taie cubulete, se pun toate la calit in ulei de masline, iar la final, adaugam usturoiul strivit si tocat marunt.
Bucatile de ciolan se pun inapoi in oala peste fasole, punem condimentele si legumele calite.
Bulionul se subtiaza cu apa si se adauga in oala, impreuna cu mararul tocat marunt.
Se lasa la fiert cam 20 minute, pana cand legumele sunt fierte si zeama mai scade.
Se serveste cu muraturi!
Hai, Romania!