Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa

de vasimur in Ciorbe, 27 Noi 2017 | 20827 vizualizari

 

Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa
Este o ciorbă foarte gustoasă și foarte simplu de făcut. Pe lângă faptul că este delicioasă și sățioasă, se poate servi și rece. Am avut un crap mare, de 3 kg, din care am făcut 3 feluri de mâncare. Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 4 litri de ciorbă.
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa:

  • 1 pește (am folosit o bucată de file de crap) - se poate folosi și somon, somn, știucă etc.
  • 1 ceapă medie
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 2 linguri de orez
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 linguri de oțet din vin (sau zeama de la 1/2 lămâie)
  • 200-300 ml suc de roșii
  • pătrunjel verde tocat
  • ardei iute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa:

Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa:

Curățarea peștelui:

 Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră. Capul, coada și o mică parte din file le-am folosit la prepararea ciorbei iar din celălalt am preparat încă două feluri de mâncare.

Pregătirea ciorbei de pește:

Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se dau prin răzătoarea mică. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se toarnă uleiul într-o tigaie, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă și celelalte legume. Se omogenizează și se lasă la călit până ce se înmoaie. Intre timp am pus capul, coada și șira spinării, într-o oală la fiert, cca 10-15 minute, pentru a pregăti supa-bază de pește. Strecurăm zeama într-o altă oală. Am fiert separat și orezul pentru ca să nu se tulbure ciorba. În supa-bază de pește punem și legumele preparate anterior, împreună cu orezul, bucățile de pește și sucul de roșii și se lasă să fiarbă nu mai mult de 15-20 minute. La sfârșit se ia de pe foc și se adaugă oțetul (sau zeama de la 1/2 lămâie), sare, piper și boia dulce, după gust.

Nu uitați de verdeața de pătrunjel care îi va da nu numai gust bun ci și un aspect foarte plăcut. Cine dorește poate să servească ciorba de pește și cu ardei iute.

Poftă bună!

Va indemn sa preparati si reteta de Ciorba de peste, la care se foloseste cap de peste, incredibil de gustoasa. Un deliciu este si Ciorba cu perisoare din peste, n-o sa va para rau daca o veti incerca.

Pentru felul 2 puteti face un Peste cu rosii si usturoi la cuptor, o bunatate!

TIPS-URI

1

Uleiul să fie încins când puneți ceapa la prăjit.

2

Gătiți ciorba la foc mic.

3

Nu fierbeți prea mult peștele deoarece se destramă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de somn