Desert placinta simpla cu mere

de Panacris in Dulciuri, 28 Noi 2017 | 5153 vizualizari

 

Primiți pe ultima sută de metri o plăcintă aburindă și aromată? O plăcintă clasică și tare simplă, la îndemâna oricărui Bucătăraș începător, mai ales în  seria de "tarte si placinte rumenite si iscusite" . Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Foi de plăcintă 1 pachet
  • Mere golden 1300 g
  • Zahăr brun 8 linguri
  • Amestec de zahăr vanilinat cu lămâie și portocală
  • Praf de scorțișoară
  • Unt lichefiat cca. 100 g (pentru zilele de post folosiți ulei).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta simpla cu mere:

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider.

Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă, apoi se feliază subțire, cu cuțitul sau în cazul meu cu ajutorul robotului, la rindea.

Se pregătește o tavă termorezistentă, se tapetează cu foaie de pergament, se așază câte 5 foi de plăcintă, unse între ele cu unt topit, apoi un strat de mere foliate, zahăr brun, presărat pe toată suprafața merelor, cca.  4 linguri, 1 lingură de amestec de zahăr vanilinat cu lămâie și portocală, praf de scorțișoară, apoi un nou strat din 5 foi de plăcintă unse între ele cu unt topit, un strat de mere aromatizat ca mai sus și se încheie plăcinta cu ultimele foi de plăcintă unse între ele cu unt topit.

Plăcinta se unge și deasupra cu unt topit, se presară zahăr brun și zahăr vanilinat aromatizat, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la 200 grade C, foc mediu ptr cuptoarele cu gaz.

După ce s-a copt plăcinta, se scoate din cuptor și se acoperă cu un șervet de bucătărie umezit, și se lasă la răcit cca. 30 min. Apoi se porționează și se savurează cu plăcere.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta simpla cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Profiterol