Tarte si placinte rumenite si iscusite
Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze.
Intre timp cernem faina intr-un bol si adaugam sarea. Incalzim usor cca 200 ml lapte. Turnam peste faina intr-o gropita facuta in mijloc, maiaua si uleiul, apoi amestecam dinspre mijloc spre margini. Adaugam lapte putin cate putin pana obtinem un aluat bun de famantat. Rasturnam pe masa de lucru infainata si framantam un aluat moale si nelipicios. Il lasam la dospit timp de jumatate de ora.
Mozzarela o dam pe razatoarea cu gauri mari. Carnatul il taiem rondele. Ciupercile le spalam, le curatam si le taiem felii.
Intindem aluatul in forma rotunda si imbracam tava unsa cu unt in asa fel incat sa ajunga aluatul si pe margini. Ungem aluatul cu ketchup si presaram mozzarela. Asezam deasupra rondelele de carnat si feliile de ciuperci. Marginile aluatului le indoim usor peste tarta. Ungem si marginile indoite cu ketchup.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.
Se poate servi atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
1
Putem folosi orice fel de umplutura preferam.