Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa rosie si brie

de Anett in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2017 | 3339 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 kg ceapa rosie
  • 5 linguri zahar brun
  • 4 linguri otet balsamic
  • sare
  • 1 cascaval brie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa rosie si brie:

In primul rand pregatim aluatul, amestecam faina, untul, sarea si oule. Nu trebuie sa framantam mult, trebuie sa formam o biluta. Introducem in frigider pe o ora sau de preferat peste o noapte.

Curatam ceapa si taiem in rondele. Topim 80 gr unt intr-o tigaie, introducem ceapa, si calim pe foc mic in timp de 20-25 de minute pana se caramelizeaza. Adaugam zaharul si amestecam in continuu, apoi adaugam otetul de balsamic si putina sare, apoi gatim pentru 5 minute si luam de pe foc.

Incalzim cuptorul. Scoatem aluatul din frigider, rulam si punem intr-o forma de tarta. Introducem in cuptorul bine incins pentru 15-20 de minute.

Scoatem aluatul, turnam dulceata de ceapa rosie peste aluat, taiem felii de cascaval si decoram tortul.

Introducem aluatul in cuptor pentru 10 minute.

TIPS-URI

1

in dulceata se mai poate adauga rozmarin

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa rosie si brie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci