Reteta romaneasca de tocanita de pui pe care o servesti cu multa pofta, alaturi de o mamaliguta fierbinte si niste muraturi bune.
Pentru Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi
Pentru tocanita:
Pentru mamaliga:
Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi
Ceapa, ardeii si rosiile se toaca.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute, pana devine translucida. Apoi se adauga ardeii si rosiile si se mai lasa la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, se amesteca bine, apoi se adauga inimioarele. Se amesteca cu grija si se adauga 50 de ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa 30 de minute. La final, se adauga patrunjelul tocat, sare, piper si fulgii de chilli.
Intre timp, se incalzeste laptele si 2 cani de apa intr-o oala, la foc mediu, impreuna cu cubul concentrat. Se adauga malaiul, se amesteca bine cu telulul si se lasa cateva minute, amestecand frecvent pana cand are consistenta dorita. La final, se adauga sare, untul si branza.
Se serveste tocanita impreuna cu mamaliga cremoasa.
Incearca si reteta de Tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar sau varianta de Tocanita ungureasca de pui cu cartofi.
Iti recomandam si reteta de Tocanita de vaca, o mancare foarte gustoasa.