Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

de vasimur in Peste, 28 Noi 2017 | 12717 vizualizari

 

 
Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină.
 
Dintr-un crap mare, de cca 3 kg, am făcut 3 feluri de mâncare.
 
Din ingredientele de mai jos au rezultat 6 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pește (am folosit o bucată file de crap de cca 1,3 kg) - se poate folosi și somon, somn sau știucă etc.
  • 1 ceapă roșie, medie
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 1 ardei gras (am folosit ardei tăiați felii, conservați pentru iarnă)
  • 1 roșie mare
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • ierburi de Provence
  • 2-3 linguri de ulei
  • 200-300 ml suc de roșii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii:

Curățarea peștelui:

Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră. Capul, coada și o mică parte din file le-am folosit la prepararea ciorbei iar din celălalt am preparat încă două feluri de mâncare.

Pregătirea crapului la cuptor:

Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se taie rondele, respectiv cubulețe. Se curățăceapa, se spală și se taie rondele. Se așează peștele tăiat felii, de 2-3 degete, într-un vas termorezistent.Se ornează cu legumele și se condimentează. Deasupra se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă ca să-l acopere.Se dă la cuptorși se lasă până ce scade, cca 30 minute. Se scoate din cuptor, se pune capacul și se lasă la răcit. Se servește atât cald, cât și rece.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți peștele la foc mic.

2

Nu lăsați peștele prea mult la cuptor, deoarece se usucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap in sos de rosii, la cuptor