Ideale pentru pachetul copiilor sau al adultilor, la serviciu, la scoala sau pur si simplu gustarea de acasa. Sunt bune de tot. Le recomand! Tarte si placinte rumenite si iscusite.
Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min.
Intre timp am pus faina cu sarea, uleiul, am adaugat si drojdia crescuta si laptele caldut si am framantat un aluat moale, elastic pe care l-am lasat la crescut 1 ora la loc cald.
Dupa ce aluatul a crescut, l-am intins intr-o foaie potrivita ca grosime, nu foarte subtire si cu o forma rotunda am decupat mai multe cercuri. Se ia un cerc, se pune o felie de salam, cascaval razuit, ardei si masline. Se acopera cu un alt cerc din aluat si se apasa cu degetele usor pe margine si cu o furculita din loc in loc.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu galbenus de ou si se presara deasupra amestec de seminte. Se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Se procedeaza la fel si pentru celelalte placinte. Din aceasta compozitie mi-au iesit aprox. 18 bucati. Se pot umple cu ce doriti dvs., eu am facut 10 bucati cu salam si restul cu urda proaspata de vaci.