Desert cornulete cu rahat

de abetina in Dulciuri, 1 Dec 2017 | 10846 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri mari de untura curata, scoasa din frigider
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml lapte dulce, rece de la frigider
  • faina de grau cat sa faceti un aluat fraged suficient de tare(mie mi-a mers cam 700 gr. de faina)
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 gr rahat
  • 1 ou
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

  Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare.

Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il framantam. Facem aceasta operatiune de cateva ori. Apoi punem aluatul in frigider la rece, pentru cateva ore.
 Scoatem aluatul de la rece si rupem din el bucati cam cat un ou de mare, il framantam in maini pana facem o bila uniforma pe care o vom intinde cu sucitorul. Vom obtine o foaie rotunda pe care o vom taia in opt bucati.
Vom aseza in partea mai lata o bucatica de rahat si vom rula pana spre varf. Le ungem apoi cu ou batut si dam tava la cuptor la foc potrivit.

Cand sunt gata, scoatem tava si punem zahar pudra in amestec cu zahar vanilat in strecurator si stropim din belsug peste cornulete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

kytz 1

10.12.2017, 08:49

Astea îmi plac mult! Interesant este că nu folosești drojdie în rețetă!

navidad_2017 1

10.12.2017, 10:29

Aproape reteta din caietul bunicii din Moldova! Ea punea in plus in aluat 1-2 linguri de ulei si 1 lingura de otet, iar umplutura traditionala era cu gem de visine, povidla de prune, sau halva din seminte de Floarea Soarelui. Doamne ce bune mai erau!

MotanLaOale 1

13.12.2017, 19:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu untura in aluat