Fasole prajita cu castraveti murati

de abetina in Mancaruri de post, 1 Dec 2017 | 5018 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole pestrita
  • 4 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 4 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 4 ardei capia
  • 4 foi de dafin
  • 1/2 lingurita piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole prajita cu castraveti murati:

Se clateste fasolea, se pune la fiert cu apa si se fierbe pret de vreo 5 minute, dupa care se arunca apa. Se clateste fasolea si se pune iar la fiert.

Ceapa se curata, se toaca si se pune la prajit in putin ulei, se adauga morcovii tocati, ardeii capia tocati si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

Cand ceapa devine translucida, este semn ca este gata si se adauga in oala cu fasole, se adauga sare, piper macinat, foi de dafin si se fierbe la foc potrivit, pana cand scade apa si fasolea este fiarta bine.

Se opreste focul si se adauga cativa catei de usturoi tocati, se amesteca, se pune capac si se lasa pret de cateva minute sa capete gust, apoi se servesc cu castraveti murati.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole prajita cu castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

-Marius- 1

10.12.2017, 09:03

navidad_2017 1

10.12.2017, 09:40

Dna Abetina, retetele Dvs ne amintesc intotdeauna de mancaruri minunate, de mult uitate, pe care nu le-am mai gustat de o vesnicie, adica de pe vremea vacantelor fericite petrecute la bunicii din Moldova.... Nu am gasit castraveti murati in saramura (tata a refuzat sa asociem din cei in otet), dar am gasit in schimb "chiparushi umpluti cu curechi" (ardei umpluti cu varza murati in saramura) si am avut un adevarat festin... carnea nu le-a mai trebuit nici macar "mofturosilor"!
Va multumim (mai ales tata, care-i de fapt "moldoveanul" bucatar)

MotanLaOale 1

13.12.2017, 19:54

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Dip de spanac