Desert tarta cu smochine

de Bucataras Diana in Dulciuri, 28 Noi 2017 | 4078 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou,
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita otet de mere
  • 75 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri apa rece
  • 200 g alune macinate
  • Pentru umplutura:
  • 450 – 500 g smochine
  • 250 g ricotta
  • 400 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri de cognac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu smochine:

Spalam smochinele si le feliem. Le stropim cu zeama de lamaie, cognacul, apoi presaram cu un pliculet de zahar vanilat.

Amestecam ingredientele uscate pentru aluat cu untul bucatele, pana obtinem un fel de firimituri. Dupa ce obtinem firimiturile, adaugam oul, otetul si cele doua linguri de apa. Framantam pana obtinem o bila pe care o dam la frigider pentru 15-30 de minute. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura fara smochine, pana obtinem o compozitie fina.

Scoatem aluatul din frigider, il intindem si invelim o tava cu margini detasabile cu el. Turnam crema, asezam smochinele cat mai frumos, presaram o lingura de zahar si dam la cuptor la 180 de grade C, pentru circa 50-60 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora