Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Noi 2017 | 2719 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
E asa de buna reteta asta de aluat a lui Merisor si pentru blatul de pizza, si pentru sandvisuri si iata ca si pentru ceva dulce. Multumesc, Merisor, pentru reteta!
Pentru umplutura m-am inspirat de la Oana, asa ca multumesc si tie, Oana!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 4 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de otet
  • 40 g unt
  • 125 ml lapte
  • Umplutura:
  • 280 g iaurt (3,5 % grasime)
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 50 g stafide
  • 1 lingura gris
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • Diametru tava: 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat:

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul.

Untul si laptele se pun la foc intr-o craticioara, se amesteca pana cand se topeste tot untul si se toarna in castronul cu faina. Se framanta aluatul pana cand se ia de pe peretii castronului (daca nu se ia de pe maini, se mai adauga putin ulei). Se formeaza din el o bila. Se acopera castronul cu o folie, apoi cu un prosop, si se pune la crescut la loc cald.

Dupa ce a crescut, coca se pune pe masa de lucru unsa cu ulei, se imparte in doua, iar o parte se intinde cu sucitorul. Se pune intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru umplutura (iaurtul, ouale, zaharul, zaharul vanilat, stafidele si grisul) si se toarna peste aluatul din tava.

Se intinde si cealalta parte de aluat si se taie fasii, care se pun in mod aleatoriu peste umplutura. Se aduce aluatul de pe margini catre centrul tartei. Cu ajutorul unei pensule se unge aluatul cu galbenus. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul si umplutura sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie