Desert tarta cu dovleac

de katty in Dulciuri, 27 Noi 2017 | 2443 vizualizari

 

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • aluat:
    • 140 gr faina
    • 70 gr unt
    • 40 gr zahar pudra
    • 1 ou
    • 1 lingura cacao
    • 1 praf de sare
    umplutura:
    • 300 gr piure de dovleac
    • 1 ou mare
    • 50 gr zahar brun
    • scortisoara pudra
    • 1 lingura amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac:

Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam rapid un aluat elastic, pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 minute.

Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat si tapetam cu el fundul si peretii unei forme de tarte. Pastram 1/3 din aluat pentru a decora tarta.

Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, punem deasupra hartie de copt, umplem golul cu fasole sau orez si dam forma la cuptor. Dupa 10 minute, scoatem hartia de copt cu fasole cu tot si lasam aluatul sa se coaca. Scoatem forma si il lasam sa se raceasca. 

Pentru umplutura, mixam toate ingredientele. Turnam compozitia in  coaja de tarta.

Cu aluatul ramas decoram tarta.

Dam forma inapoi la cuptor pana umplutura se leaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)