Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor.
Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente.
Reteta video o gasesti mai sus.
Pentru glazura:
Pentru cartofi:
Coastele se pun intr-o oala incapatoare;
Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala;
Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa;
Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore);
Se scot, se pun intr-o tava si se ung cu un amestec de sos de soia, crema de otet balsamic, miere, boia dulce Kamis si condimente pentru coaste Kamis;
Se ung bine pe o parte si se baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 min;
Dupa aceea, se scot, se intorc si se ung si pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 min;
In ultimile 2 minute se muta temperatura cuptorului pe 210 grade, pentru a se realiza o glazura lipicioasa;
Cartofii se spala bine, se taie in 4 si se stropesc cu ulei de masline;
Se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si usturoi granulat;
Se baga in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pentru cca 20-25 min, la 180 grade pana intra furculita in ei usor;
Se da parmezanul pe razatoare, se presara pe deasupra si se mai lasa cca 2 min la gratinat;
Se servesc impreuna cu coastele;