Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute.
Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza semintele de la chili, se taie rondele, apoi se toaca rosiile si vanata in cuburi.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se gatesc ceapa, usturoiul si chili 2 minute, la foc mediu. Se adauga rosiile si otetul balsamic si se mai gatesc 2 minute.
Se adauga vanata, paprika pudra si jumatate din cantitatea de tapenade si se gatesc 1 minut. Se adauga supa de legume, se acopera cu un capac si se lasa 10-12 minute, pana cand vanata s-a inmuiat. Se adauga sare si piper.
Intre timp, se presara sare si piper pe bucatile de peste, se intorc bucatile si se ung cu restul de tapenade. Se gatesc in cuptor, 6-8 minute.
Se servesc cu orez si ratatouille.