Filet de peste alb cu tapenade din rosii, ratatouille si orez

de Satisfyyourcravings in Peste, 2 Dec 2017 | 2221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 85 grame orez Basmati
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 chili
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 vanata
  • 2 lingurita Paprika pudra
  • 80 grame tapenade din rosii
  • 2 bucati filet de peste alb (eu am folosit egrefin)
  • 150 grame supa clara de legume (se poate obtine si din cub concentrat)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Filet de peste alb cu tapenade din rosii, ratatouille si orez:

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute.

Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza semintele de la chili, se taie rondele, apoi se toaca rosiile si vanata in cuburi. 

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se gatesc ceapa, usturoiul si chili 2 minute, la foc mediu. Se adauga rosiile si otetul balsamic si se mai gatesc 2 minute. 

Se adauga vanata, paprika pudra si jumatate din cantitatea de tapenade si se gatesc 1 minut. Se adauga supa de legume, se acopera cu un capac si se lasa 10-12 minute, pana cand vanata s-a inmuiat. Se adauga sare si piper. 

Intre timp, se presara sare si piper pe bucatile de peste, se intorc bucatile si se ung cu restul de tapenade. Se gatesc in cuptor, 6-8 minute. 

Se servesc cu orez si ratatouille.

Daca ti-a placut reteta noastra "Filet de peste alb cu tapenade din rosii, ratatouille si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau crocant a la Buddy Valastro