Se spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi, longitudinal.
Se taie ceapa julienne, se toaca rozmarinul si maghiranul si se scot burgerii de vita din frigider.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se gatesc cartofii impreuna cu rozmarinul si maghiranul, 25-30 de minute, acoperiti cu un capac, la foc mediu. Se amesteca din cand in cand. Dupa 20 de minute, se indeparteaza capacul si se adauga sare si piper.
Intre timp, se taie ciupercile felii.
Se felieza castravetele si rosiile se taie in jumatati, daca sunt cherry sau cuburi daca sunt mai mari. Se amesteca cu frunzele de salata.
Se amesteca uleiul de masline extra virgin cu otetul, mierea, mustarul, sare si piper si se adauga peste salata. Se amesteca cu grija.
Se incalzeste untul intr-o tigaie la foc mediu si se gatesc ciupercile si ceapa 2-3 minute. Se imping spre margini si se adauga burgerii in centrul tigaii, unul langa altul. Se gatesc 2-3 minute pe parte, in functie de preferinte. Se adauga sare si piper.
Se servesc burgerii cu salata, cartofi si ciupercile sotate.
1
Eu am adaugat pe fiecare burger si cate o lingura de sos Surtout de la Devos Lemmens