Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu visine
Postat de: licurici_lra in PrajituriSe bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu bacon, anghinare,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ciupercile...Citeste continuarea
Desert tarta cu visine si nuca
Postat de: panacris in PrajituriUntul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu somon afumat si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul...Citeste continuarea
Desert negresa cu fructe
Postat de: Caty in PrajituriÎntr-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu...Citeste continuarea
Lasagna speciala
Postat de: cristeena20 in LasagnaCarnea o tocam (eu am avut carne de vitel mai grasa) Alegem dovlecel mai mic-verde-il spalam si il razuim pe razatoarea medie-la fel si morcovul. Ceapa o taiem solzisori; Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Creveti in sos de unt si vin
Postat de: panacris in Fructe de mareCreveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece. Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de...Citeste continuarea
Desert budinca de quinoa cu capsuni...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru inceput se spala quinoa in mai multe ape sau intr-o strecuratoare direct sub jetul de apa rece. Punem la fiert laptele alaturi de quinoa spalata si de semintele de in, lasam sa...Citeste continuarea
Desert inghetata parfait cu cafea...
Postat de: ctlina in DulciuriMixati indulcitorul/zaharul la masina de cafea pentru a obtine o pudra fina. Taiati ciocolata bucatele. Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: ctlina in PrajituriCurățați tulpinile de rubarbă și tăiați-le în bucăți mici. Se încălzește untul într-o tigaie cu 3 linguri de îndulcitor. Adăugați rubarba,...Citeste continuarea
Salata de ardei copti cu capsuni si...
Postat de: ctlina in SalateSpalati si uscati ardeii cu un prosop de hartie. Puneti-i la copt in cuptorul incins la 190° C timp de 35 de minute. Intoarceti-i de 2 ori. Scoateti ardeii si puneti-i cu un pic de sare...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese
Postat de: panacris in PrajituriOuăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence (cimbru,...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras
Postat de: Caty in PorcCeafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute. Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie...Citeste continuarea
Mazare cu ceafa de porc
Postat de: Caty in Mancaruri cu carneCeafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul...Citeste continuarea
Desert tarta cu rubarba si mascarpone
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă...Citeste continuarea
Sparanghel cu carne de curcan si...
Postat de: oanapl in CurcanSe spală carnea și se taie cubulețe și se călește în 2 linguri de ulei încins. Se învârte pe toate părțile. Se adaugă boia de ardei și sare, apoi se adaugă o...Citeste continuarea
Cartofi noi in sos de rosii
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postPuneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa...Citeste continuarea
Desert briose cu visine, glazurate
Postat de: Caty in DulciuriGalbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot. Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare. Adăugăm și laptele....Citeste continuarea
Cotlet de porc cu broccoli si cabanos
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati carnea bucati . Tocati ceapa si usturoiul. Spalati su curatati ardeiul, taiati-l rondele fine. Colorati carnea si carnatul taiat bucati in untul incalzit timp de 10 minute....Citeste continuarea
Pizza rapida cu aluat din tortillas
Postat de: ctlina in PizzaIncalziti cuptorul la 200°C. Pe o placa de pizza puneti o tortilla. Ungeti-o cu ulei de masline, puneti deasupra cealalta tortilla si ungeti-o si pe ea cu ulei de masline. Am...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu bere si...
Postat de: ctlina in PorcCurățați ceapa și cățeii de usturoi. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Într-o caserolă se încălzește uleiul. Adaugam ceapa, usturoiul si muschiuletul taiat bucati....Citeste continuarea
Desert tarta cu fistic, capsuni si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos
Postat de: Caty in FicatAm curățat și spălat ficățeii, apoi i-am pus în lapte rece pentru 15 min. Am curățat și tăiat ceapa mărunt, apoi am pus-o la calit in tigaie, adăugând din când...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si visine
Postat de: oanapl in TorturiSe încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu cartofi
Postat de: oanapl in CiorbeSe curăță carnea de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa sau se spumează foarte bine. Între timp se curăță,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni si iaurt
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari...Citeste continuarea
Tarta cu sparanghel si ton
Postat de: oanapl in TonPentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...Citeste continuarea
Piept de pui cu spanac in sos de...
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi, cu costita...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1 . Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelul îi tăiem rondele sau cubulețe, la fel și roșiile. Cartofii îi...Citeste continuarea
Desert tort cu mascarpone si jeleu...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat pe rand. Se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu cele 2 lg de cacao. Va rezulta o compozitie destul de...Citeste continuarea
Desert chec foarte aromat, cu...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare extrafină, iar când încep să ia volum se adaugă puțin câte puțin...Citeste continuarea
Desert oua dulci cu fragi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am...Citeste continuarea
Desert prajitura cu frisca si fragi
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, faina si la final uleiul...Citeste continuarea
Desert negresa ciocolatoasa
Postat de: panacris in PrajituriFăina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se...Citeste continuarea
Fasole batuta combo
Postat de: panacris in Mancaruri de postFasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător. Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Se...Citeste continuarea
Supa crema din sparanghel
Postat de: panacris in SupeLegumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la...Citeste continuarea
Croissant mic dejun
Postat de: panacris in SandvisuriCroissantul se taie în două, apoi se unge cu crema de brânză pe ambele felii. Morcovul și castravetele se curăță, apoi se taie felii cât mai subțiri, eventual cu...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri, varianta cu...
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemPartea cea mai migaloasa este curatatul trandafirilor. E de preferat sa culegem trandafirii mai imbobociti, nu e posibil mereu, mai ales ca ei nu infloresc toti deodata. Si in cazut in care nu ai...Citeste continuarea
Ciorba de stir rosu
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marunt. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus...Citeste continuarea
Paste cu kaizer si piept de pui la...
Postat de: Caty in PasteIntr-o tigaie adânca am turnat uleiul,kaizerul și am calit până s-a rumenit ușor, am adăugat și pieptul de pui și l-am ținut până a devenit alb. Am adăugat ceapa...Citeste continuarea
Desert tort cu dulceata de trandafiri
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit un inel reglabil pentru tort pe care l-am imbracat la exterior cu folie alimentara la interior cu folie acetata. Am prajit fulgii de migdale si impreuna cu biscuitii i-am pus in...Citeste continuarea
Desert prajitura Sfintilor...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoaie de bezea cu alnune de padure : Pentru ca am multe albusuri stranse la congelator si pentru ca imi plac mult foile de bezea cu nuca, alune sau simple, imi place sa le umplu cu diverse creme....Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor cu vin si...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am...Citeste continuarea
Scarita de porc/ Ribs la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper si...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu chorizo,...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2.. Taiati carnatul in felii fine. Puneti-le la prajit...Citeste continuarea
Desert papanasi cu branza si cocos
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati branza cu indulcitorul, adaugati treptat ouale, vanilia, psyllium si faina de cocos. Cu mana luati din aluat si formati o chiftea. Terminati astfel aluatul. Dati-le prin nuca de...Citeste continuarea
Desert briose Ferrero
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBriosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand...Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda si visine
Postat de: oanapl in PrajituriSe pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac,...
Postat de: oanapl in PrajituriSe mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...Citeste continuarea