Aceste rulouri cu mac sunt o bunatate. Aluatul este pufos si in acelasi timp fraged, iar umplutura de mac fiert in lapte este delicioasa.
Pentru aceste Rulouri delicioase cu mac - Reteta simpla pas cu pas, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte, zahar, unt, oua, mac.
Cum se prepara Rulouri delicioase cu mac - Reteta simpla pas cu pas:
Intr-un bol mic, amesteca laptele caldut cu o lingura de zahar si drojdia. Lasa amestecul sa stea timp de 5-10 minute pana cand devine spumos.
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga sarea.
Intr-un alt bol, bate ouale cu restul de zahar si esenta de vanilie.
Adauga amestecul de drojdie si lapte in faina, apoi adauga ouale batute si untul moale. Framanta pana obtii un aluat omogen si elastic. Daca este necesar, mai adauga putina faina.
Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Intr-o cratita mica, adauga laptele si zaharul si adu-le la fierbere.
Adauga macul, untul si esenta de vanilie (si coaja de lamaie, daca folosesti) si amesteca bine. Lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de 5-10 minute, pana cand se ingroasa. Lasa umplutura sa se raceasca complet.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intinde aluatul pe o suprafata usor infainata intr-un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.
Intinde uniform umplutura de mac pe suprafata aluatului.
Ruleaza aluatul strans, incepand de la o margine lunga, pentru a forma un rulou.
Taie ruloul in felii de aproximativ 2-3 cm grosime si asaza-le in tava pregatita, lasand putin spatiu intre ele pentru a permite cresterea.
Lasa rulourile sa creasca inca 15-20 de minute in tava, apoi coace-le in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand devin aurii.
Pudreaza-le cu zahar sau poti sa le glazurezi cu miere.
Incearca si reteta de Baigli cu mac sau varianta de Strudel cu mac.
Iti recomandam si reteta delicioaselor Cinnamon rolls, cu aroma minunata a scortisoarei.