Placinta cu mere este preferata baietilor, mai ales cu aluat pufos si aroma de scortisoara. Nu este o reteta complicata, atat ca trebuie sa cureti si sa razi merele. Eu m-am invatat sa le bag la robot, dar las cateva bucatele si mai mari ca sa le simt in placinta. Merele le-am calit in caramel, au un gust tare bun.
Pentru aceasta Placinta cu mere - Reteta gustoasa si aromata, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, drojdie, lapte, zahar, mere, scortisoara.
Cum se prepara Placinta cu mere - Reteta gustoasa si aromata:
Pune drojdia intr-un bol, cu putin zahar si putin lapte caldut. Lasa sa se activeze.
Cerne faina intr-un castron, adauga un praf de sare intr-o margine. Fa un locas in mijloc si pune drojdia, adauga oul, laptele, zaharul si uleiul. Framanta bine compozitia pana obtii un aluat dens si elastic. Acopera cu un stergar si lasa la dospit intr-un loc caldut. Tine cont ca drojdia are nevoie de 30 grade C ca sa lucreze.
Spala si curatele merele de coaja si de cotoare. Toaca-le cu ajutorul unui robot sau le poti rade.
Pune zaharul intr-o tigaie si lasa-la pana se topeste si se caramelizeaza frumos. Adauga untul si amesteca pentru a se omogenizeaza. Pune merele maruntite si lasa pe foc pana scade putin zeama lasata de ele. Adauga scortidoara dupa gust, iar la final presara grosul si amesteca. Lasa umplutura la racit.
Scoate aluatul dospit pe un blat infainat. Imparte-l in 3 portii sau dupa cum vrei sa le rulezi.
Intinde fiecare portie in strat subtire si intinde o treime din umplutura de mere. Ruleaza strans si asaza ruloul intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
Procedeaza la fel si cu restul aluatului.
Acopera placinta cu un prosop curat si mai lasa 20 minute.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Eu folosesc coacere sus-jos, cu ventilatie.
Coace placinta cam 30-35 minute, pana se rumeneste frumos. Daca e cazul, o poti scoate si mai repede, in functie de cuptor.
Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor si unge placinta cu apa fierbinte, apoi acopera cu prosopul de bucatarie si lasa la temperat. O sa vezi cat de pufoasa iese cand se raceste.
Pudreaza placinta cu zahar vanilat sau cu scortisoara si mananca pe saturate.
Incearca si reteta de Placinta taraneasca cu mere, frageda si buna sau reteta de Placinta de post cu mere.
Iti recomandam si reteta rapida de Rulada cu mere.
Sa va fie de folos!