Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă pentru o negresă cu ciocolată, cu o textură densă și pufoasă în același timp.
Pentru această Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil, sunt necesare ingredientele următoare: unt, zahăr, ouă, lapte, smântână, ciocolată.
Cum se prepara Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil:
Într-un bol, mixează untul moale, un praf de sare și zahărul până devine cremos. Încorporează ouăle și adaugă esența de vanilie.
Adaugă făina, praful de copt, cacaua și laptele și mixează până obții o compoziție omogenă.
Adaugă ciocolată tocată mărunt și amestecă ușor ca să se distribuie uniform în aluat.
Toarnă compoziția de negresă într-o tavă (42 x 33 cm) tapetată cu hârtie de copt și niveleaz-o frumos.
Coace negresa în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 40 minute. Fă proba cu o scobitoare, dacă iese curată, înseamnă că e coaptă.
După coacere, scoate negresa din cuptor și las-o la temperat.
Înfierbântă smântâna lichidă într-o cratiță și adaugă ciocolata ruptă bucăți. Amestecă bine până când se topește ciocolata și se omogenizează compoziția.
Glazurează negresa cu sosul de ciocolată.
Este o negresă densă, dar pufoasă în același timp, cu un gust intens de ciocolată și delicioasă.
Încearcă și rețeta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau rețeta de Tartă brownie.
Îți recomandăm și rețeta de Negresă cu cafea și migdale.