Iata o reteta simpla si delicioasa de tarta pufoasa cu mere, un desert simplu si bun.
Pentru aceasta Tarta cu mere - Desert delicios si fraged, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, zahar, ulei, mere.
Cum se prepara Tarta cu mere - Desert delicios si fraged:
Spala merele, curata-le de cotoare, apoi taie-le in felii foarte subtiri.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase si isi dubleaza volumul.
Adauga uleiul treptat, continuand sa amesteci.
Incorporeaza laptele, amestecand bine.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si praful de sare, apoi incorporeaza-le treptat in amestecul lichid, amestecand usor pentru a evita formarea cocoloaselor.
Toarna compozitia intr-o tava rotunda de tarta (de preferinta cu diametrul de 26 cm), unsa si tapetata cu faina.
Asaza feliile de mere uniform peste aluat.
Coace tarta in cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in centru trebuie sa iasa curata).
Lasa tarta sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi o poti scoate si lasa sa se raceasca complet pe un gratar.
Poti pudra tarta cu zahar pudra inainte de servire, pentru un aspect mai elegant.
Serveste tarta pufoasa cu mere ca atare sau cu o lingura de smantana sau inghetata.
Incearca si reteta de Prajitura invizibila cu mere, o bunatate sau reteta de Prajitura turnata cu mere si nuci.
Iti recomandam si reteta de Prajitura de post cu mere, frageda si gustoasa.
1
poti adauga scortisoara, merge foarte bine cu merele.