Cupcakes cu Crema Pufoasa si Aerata, cu Mascarpone si Frisca fac fata cu brio oricarui eveniment din viata ta. Copiii le adora, nu se fac greu, iar gustul e de senzatie! Le incerci si tu?
De ce ai nevoie pentru aceste Cupcakes cu Crema Pufoasa si Aerata, cu Mascarpone si Frisca
Ingrediente pentru cupcakes:
Ingrediente pentru crema de mascarpone și frișcă:
Pregatire Cupcakes cu Crema Pufoasa si Aerata, cu Mascarpone si Frisca
Pregateste o tava pentru briose si preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana cand se spumeaza si e cremos si aerat.
Pune ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare
La final adauga vanilie.
In alt bol amesteca faina cernuta, in care pui praful de copt si sarea.
Adauga-le, treptat, peste ametecul de unt, alternand cu laptele pana cand totul e omogen
Unge hartiile pentru briose cu o pensula, cu putin ulei si pune-le in fiecare forma, apoi pune din compozitie, pana la 2/3 din capacitate.
Lasa la cuptor pentru 18-20 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Raceste-le pe un gratar.
Pregateste crema pufoase cu mascarpone si frisca:
Mixeaza smantana pentru frisca pana cand devine ferma si formeaza varfuri la atingere.
Mixeaza pentru cateva secunde mascarpone cu zaharul pudra si vanilia.
Amesteca ambele compozitii, cu miscari usoare, pentru a mentine textura aerata.
Imparte crema in boluri si adauga colorant diferit in fiecare bol.
Omogenizeaza fiecare crema.
Pune crema in posuri separate, la care atasezi dui steluta.
Decoreaza cupcakes-urile racite cu crema pufoasa.
Pofta buna!
Va mai recomandam si cupcakes cu crema ganache, Cupcakes cu vanilie si confetti, Cupcakes cu aroma de cafea
1
Adauga topping-uri precum perle comestibile, sclipici alimentar sau fulgi de ciocolata pentru un aspect festiv.
2
Poti aromatiza crema cu esente diferite, precum lamaie, migdale sau cafea, pe langa vanilie.