Broccoli la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa
Pentru a pregati broccoli la cuptor, se pot folosi diverse condimente si adaosuri pentru a personaliza gustul dupa preferintele fiecaruia. De la ulei de masline, sare si piper, pana la usturoi, zeama de lamaie sau chiar parmezan ras, exista o multime de combinatii care pot transforma aceasta leguma intr-o adevarata delicatese.
Cum se prepara Broccoli la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa
Preincalzirea cuptorului: Preincalziti cuptorul la 200°C.
Pregatirea broccoli-ului: Spalati bine buchetelele de broccoli si uscati-le cu un prosop de bucatarie.
Condimentarea: Intr-un bol mare, amestecati buchetelele de broccoli cu uleiul de masline, sare si piper, asigurandu-va ca sunt bine acoperite.
Coacerea: Asezati broccoli-ul condimentat intr-o singura strat pe o tava de copt tapetata cu hartie de pergament. Coaceti timp de 20-25 de minute sau pana cand broccoli-ul devine crocant si usor rumenit la margini.
Servirea: Scoateti broccoli-ul din cuptor si serviti-l imediat, eventual stropit cu putina zeama de lamaie sau presarat cu parmezan ras.Se poate servi si alaturi de pui Shanghai, daca nu tineti post. Recomandam si cartofi cu broccoli la cuptor sau supa crema cu broccoli
Aceasta reteta simpla poate fi ajustata si personalizata in functie de gusturile si preferintele fiecaruia, facand din broccoli la cuptor o optiune versatila si sanatoasa pentru mesele de zi cu zi.