Ciorba de peste

de Miha in Ciorbe, 21 Apr 2011 | 4689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capuri de crap si 2 bucati din trunchi
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 1 cana suc de rosii
  • 500 ml bors acru (sau zeama de varza)
  • patrunjel si leustean
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Ceapa, ardeiul si gososarul se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la fiert in oala in care vom prepara ciorba. Se fierb 15-20 deminute, pana se inmoaie.

Exista si varianta in care legumele se calesc in ulei, apoi se acopera cu apa si se fierb.

Crapul se curata si se spala. Se scoate cu atentie osul patrat de la gat, altfel va provoca amareala la fierbere. Se scot si urechile. Se presara cu putina sare si se tine la rece pana se adauga in ciorba. Nu se tine in apa deoarece isi pierde gustul.

Cand legumele sunt fierte se adauga sucul de rosii, borsul fiert in prealabil si bucatile de peste. Se fierbe 10-15 minute, nu mai mult, altfel se sfarama.

Se potriveste gustul de sare, se pune verdeata tocata marunt, se mai dau 2 clocote si se da deoparte. Se poate servi cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

adry88 1

06.05.2011, 11:11

iftimiemonica 1

18.05.2011, 11:18

am facut si eu ciorba de crap mi-a iesit SUPER o recomand din toata INIMA

Miha 1

18.05.2011, 21:15

Multumesc tuturor!

Monica, meritele sunt ale tale! Ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu fasole galbena