Descoperă alături de Andra Mihail o rețeta delicioasă de plăcinte cu pui și ciuperci în foi de plăcintă. Simplu de preparat, perfect pentru o gustare rapidă și savuroasă.
Pentru aceste Plăcinte delicioase cu pui și ciuperci - Rețeta rapidă și ușoară, sunt necesare următoarele ingrediente: foi plăcintă, piept de pui, ciuperci, smântână, usturoi și condimente.
Cum se prepara Plăcinte delicioase cu pui și ciuperci - Rețeta rapidă și ușoară:
Taie cubulețe pieptul de pui. Feliază ciupercile.
Pune o tigaie pe foc, toarnă puțin ulei de floarea soarelui și pune pieptul de pui la rumenit. Condimentează-l cu sare și piper. Lasă-l să se rumeneasca bine, apoi scoate-l într-un castron.
În aceeași tigaie, pune ciupercile la rumenit și lasă pe foc până scade zeama lăsată de ele. Adaugă usturoi tocat mărunt și condimentează cu sare, piper, pătrunjel uscat și boia dulce. Adaugă peste ciuperci pieptul de pui rumenit și amestecă bine ca să se întrepătrundă aromele. Pentru a lega compoziția, adaugă smântână lichidă și lasă pe foc până scade puțin sosul format.
Lasă la temperat compoziția.
Pentru a forma plăcintele, unge cu puțin ulei câte 3 foi de plăcintă, apoi suprapune-le.
Așază câte o felie de cașcaval, apoi pune 1-2 linguri din compoziția de pui cu ciuperci. Rulează foile de plăcintă astfel încât să acopere umplutura, iar marginile să fie sigilate.
Unge fiecare plăcintă formată cu ou bătut, presară susan.
Coace plăcintele în cuptorul preîncălzit la 190 grade C, timp de 20-25 minute sau până se rumenesc frumos.
Servește plăcintele alături de un iaurt rece sau după preferințe. Sunt foarte gustoase și sățioase aceste plăcinte.
Încearcă și rețeta de Ștrudel cu carne și ciuperci sau rețeta de Plăcinte fragede cu carne tocată și cașcaval.
Îți recomandăm și rețeta de Empanada cu carne de vită.
Poftă bună!