Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj

de Stella29 in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2024 | 645 vizualizari

 

Un platou cu gustari sarate, realizate din aluat foietaj, cu felii de rosii deasupra si presarate cu verdeata. Aceste gustari sunt coapte pana cand foietajul a devenit pufos si auriu, iar rosiile au capatat o textura moale si o culoare apetisanta.Va las si voua Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj

  • 1 pachet de aluat foietaj (aproximativ 500 g), decongelat daca este congelat
  • 2-3 rosii coapte, feliate subtire
  • 1 ou (pentru uns)
  • Sare si piper, dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • Verdeata proaspata (patrunjel, busuioc sau oregano), tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi, tocati fin (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj:

Preparare Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj

Pregatesti o tava in care pui hartie pentru copt si pornesti cuptorul la 200 grade. Taie rosiile felii subtiri.

Amesteca usturoiul cu verdeata si uleiul de masline.

Pregateste aluatul

Rece, intinde-l pe blatul cu faina si taie-l in patrate.(5x5cm sau 7x7cm)

Asaza patratele de aluat pe tava pregatita, lasand putin spatiu intre ele.

In mijlocul fiecarui patrat de aluat pune o felie de rosie, apoi stropeste cu amestecul de ulei cu verdeata.

Presara sare si piper dupa gust.

Bate oul intr-un bol si unge cu o pensula marginile patratelor de aluat, pe langa rosie.

Introdu tava la cuptor si coace pentru 20 minute sau pana cand aluatul e frumos si rumen si rosiile coapte.

Lasa-le sa se raceasca usor, apoi poti servi.

Recomandam si aceste Plăcinte delicioase cu pui și ciuperci

Poti incerca si Suberec cu carne de vita

Aceasta Franzeluta Aperitiv e delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

ieri la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

ieri la 10:09

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta

pe 06.09 la 19:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3008 puncte

bucatarasa

1100 puncte

- Andreea -

1010 puncte

vasimur

136 puncte

Lau

Lau 9

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive Tartine cu somon afumat si spanac