Branza de vaci - Reteta simpla de casa

de Retete_gustoase in Mancare copii, 12 Aug 2024 | 1529 vizualizari

 

Branza de vaci este un produs lactat obtinut prin fermentarea laptelui de vaca. Procesul este relativ simplu si poate fi realizat acasa prin mai multe metode: cu calciu lactic, cu zeama de lamaie sau cu cheag.
Pentru a face Branza de vaci - Reteta simpla de casa, sunt necesare urmatoarele ingrediente: lapte proaspat, iaurt natural, zeama de lamaie sau cheag.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Branza de vaci - Reteta simpla de casa:
  • 2 litri de lapte de vaca (integral, proaspat)
  • 1-2 linguri de iaurt natural/ cheag / zeama de lamaie (pentru fermentatie)
  • sare (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci - Reteta simpla de casa:

Cum se prepara Branza de vaci - Reteta simpla de casa:

Pune laptele intr-o oala si incalzeste-l la foc mic pana ajunge la o temperatura de aproximativ 35-40°C (sa fie caldut, dar nu fierbinte).

Adauga iaurt, zeama de lamaie sau cheag in laptele caldut si amesteca bine. 

Acopera oala cu un capac si las-o intr-un loc cald, ferit de curenti de aer, timp de cateva ore. Daca folosesti zeama de lamaie, laptele se va transforma rapid in branza.

Daca folosesti cheag, laptele va incepe sa se coaguleze si sa formeze branza dupa cateva ore de fermentat.

Dupa ce laptele s-a coagulat si a format branza, vei observa ca aceasta s-a separat de zer (lichidul galben). 

Aseaza o strecuratoare sau o sita fina peste un vas mare si pune deasupra un tifon curat sau o panza subtire. Toarna continutul oalei in sita pentru a separa branza de zer. Lasa sa se scurga bine timp de 2-4 ore. Poti strange panza pentru a accelera procesul.

Dupa ce branza s-a scurs bine, o poti sara dupa gust. Daca doresti o branza mai moale, poti lasa o parte din zer.

Branza de vaci poate fi depozitata in frigider intr-un recipient inchis. Poate fi pastrata proaspata pentru cateva zile.

Vei obtine o branza de vaci moale si proaspata, perfecta pentru consum direct, pentru utilizare in retete culinare, sau ca baza pentru diverse deserturi.

Poti folosi branza de vaci facuta in casa pentru reteta de Papanasi cu dulceata sau ca sa faci niste Placinte cu branza dulce.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Branza topita de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci - Reteta simpla de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza dulce