Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere

de Retete_gustoase in Dulciuri, 30 Iul 2024 | 1231 vizualizari

 

Struffoli reprezinta un desert traditional italian, originar din Napoli, care consta din mici bile de aluat prajit, acoperite cu miere si decorate cu zahar colorat sau fructe confiate. 
Pentru aceasta Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, oua, unt, zahar, miere.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere:
  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 50 g unt (la temperatura camerei)
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit (ulei de floarea-soarelui sau de arahide)
  • 200 g miere
  • ornamente zahar colorat (optional)
  • fructe confiate (optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere:

Cum se prepara Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere:

Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand devin usor spumoase.

Adauga untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amesteca bine.

Incepe sa adaugi treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea, framantand pana cand obtii un aluat omogen si nelipicios.

Pe o suprafata de lucru infainata, intinde aluatul intr-un snur subtire de aproximativ 1 cm grosime.

Taie snurul in bucati mici de aproximativ 1 cm si ruleaza-le intre palme pentru a forma bile mici.

Incalzeste uleiul intr-o cratita adanca pana cand ajunge la temperatura potrivita pentru prajit.

Prajeste bilele de aluat in serii mici pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le cu o spumiera si lasa-le sa se scurga pe hartie absorbanta.

Intr-o cratita mare, incalzeste mierea pana cand devine fluida.

Adauga bilele prajite in mierea calda si amesteca bine pentru a le acoperi uniform sau le poti glazura turnand sirop peste ele.

Transfera struffoli acoperite cu miere pe un platou si formeaza o gramada sau un inel.

Presara deasupra zahar colorat si fructe confiate dupa preferinta.

  Incearca si reteta de Gogosi berlineze, delicioase sau varianta de Gogosi dulci de orez.

Iti recomandam si reteta de Gogosi braziliene, un desert foarte gustos.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma, poti adauga si coaja rasa de portocala in aluat.

2

Daca preferi o consistenta mai putin crocanta, poti reduce timpul de prajire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară