Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun

de Retete_gustoase in Dulciuri, 6 Aug 2024 | 1577 vizualizari

 

 Reteta perfecta pentru briose dulci cu stafide, ideale pentru micul dejun sau gustare. Cu ingrediente simple si pasi clari, vei obtine painici pufoase si aromate, gata sa fie savurate alaturi de cei dragi.
Ca sa prepari aceste Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, unt, zahar, stafide.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun:
  • 350 gr faina de grau
  • 50 gr zahar pudra
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 120 ml lapte caldut
  • 60 gr unt moale (pt aluat)
  • 50 gr unt (pt uns)
  • coaja de lamaie (netratata)
  • vanilie
  • stafide
  • fulgi de migdale sau susan
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun:

Cum se prepara Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun:

Pune stafidele intr-un bol cu apa calda pentru aproximativ 10 minute pentru a le hidrata. Scurge-le bine si usuca-le cu un prosop de hartie. Le poti hidrata si in suc de portocale sau rom.

Intr-un bol mare, dizolva drojdia uscata in laptele caldut. Adauga zaharul si amesteca bine pana se dizolva complet.

Adauga untul topit (lasat sa se raceasca putin), ouale, sarea, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amesteca bine.

Incepe sa adaugi faina treptat, amestecand continuu pana obtii un aluat moale si elastic.

Framanta aluatul timp de 10-15 minute, adaugand faina suplimentara daca este necesar, pana cand devine neted si elastic.

Adauga stafidele hidratate si amesteca bine pentru a le incorpora uniform in aluat.

Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acopera-l cu un prosop curat sau folie alimentara si lasa-l sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, rastoarna-l pe o suprafata usor infainata si imparte-l in 12 bucati egale.

Intinde fiecare bucata, unge cu putin unt, apoi intinde-l sub forma de snur si rasuceste-l ca sa formezi un rulou sau o briosa.

Acopera tava cu un prosop curat si lasa briosele sa mai dospeasca timp de 30-45 de minute, pana cand aproape isi dubleaza volumul.

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Unge briosele cu oul batut pentru a le da o culoare frumoasa la copt. Presara fulgi de migdale sau susan.

Coace-le in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana cand sunt rumenite.

Lasa-le sa se raceasca pe un gratar inainte de a le servi.

Briosele dulci cu stafide sunt perfecte alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Incearca si reteta de Mini franzelute cu lapte, pufoase si buna sau varianta de Briose picante

Iti recomandam si reteta de Painici cu ciocolata, un deliciu. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Brioşe Ionela&Ionela