Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa

de Retete_gustoase in Conserve, 5 Aug 2024 | 902 vizualizari

 

Rosiile coapte, conservate in ulei de masline sunt o bunatate. Poti alege si varianta de a le usca la soare, daca ai posibiltatea, dar poti sa le faci si in cuptor.
Pentru aceasta Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: rosii, ulei de masline, usturoi si condimente.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa:
  • 1 kg rosii cherry
  • 250 ml ulei de masline extravirgin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper boabe
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1-2 crengute de rozmarin proaspat (optional)
  • 1-2 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa:

Cum se prepara Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa:

Pregateste o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.

Spala si taie in jumatati rosiile cherry. Condimenteaza cu putina sare si piper, ulei de masline. Adauga cateva felii de usturoi peste ele, cimbru, oregano si busuioc uscate. Pune in tava cateva crengute de rozmarin.

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C. 

Coace rosiile pana se stafidesc si lasa zeama in tava.

Spala bine borcanele si capacele, apoi sterilizeaza-le fie in cuptor la 100°C timp de 15 minute, fie in apa clocotita timp de 10 minute. Lasa-le sa se usuce complet.

In borcane curate si uscate, asaza un strat de rosii, urmat de cateva felii de usturoi si o parte din condimente (piper boabe, sare, zahar, oregano, busuioc, cimbru si rozmarin). Continua sa adaugi straturi pana cand borcanul este aproape plin, lasand aproximativ 1-2 cm de spatiu liber la gatul borcanului.

Toarna ulei de masline peste rosii, asigurandu-te ca sunt complet acoperite. Foloseste un bat de lemn sau un cutit curat pentru a elibera orice bule de aer prin miscari usoare in borcan.

 Pune capacul si inchide bine borcanul.

 Lasa borcanele intr-un loc racoros si intunecat timp de cel putin o saptamana inainte de a consuma, pentru a permite aromelor sa se amestece. Conserva se poate pastra timp de cateva luni la frigider sau intr-un loc racoros si intunecat.

Incearca si reteta de Sos de rosii pentru pizza sau reteta de Rosii in suc propriu, ideale pentru camara la iarna.

Iti recomandam si reteta de Rosii uscate la soare.

 

TIPS-URI

1

Poti folosi un deshidrator ca sa usuci rosiile si apoi sa le conservi.

2

Gatite astfel la cuptor, cu condimente, sunt si mai aromate.

3

Daca ai mai multe tipuri de rosii uscate, poti combina pentru a obtine o aroma mai complexa.

4

Poti adauga si alte ierburi si condimente dupa preferinte, cum ar fi chili pentru un pic de picant.

5

Rosiile acestea in ulei de masline cu ierburi sunt excelente in salate, paste, pe bruschete sau ca parte din diverse aperitive.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de rosii in ulei de masline cu ierburi - Reteta gustoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roșii în suc propriu