Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Compot din piersici rosii de gradina
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotMai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu...Citeste continuarea
Limonada de mango
Postat de: cristina1985 in BauturiDaca folositi mango congelat, atunci trebuie sa-l lasati sa se dezghete, apoi il scurgeti. In cazul in ca folositi fructul proaspat (copt neaparat, alfel nu are aroma) , atunci...Citeste continuarea
Mere la borcan pentru placinta
Postat de: Bunica in DulciuriMerele se spala si se lasa sa se usuce putin. Se curata de cotoare,se taie in bucati si se rad sau se dau la robot. Se amesteca merele cu zaharul vanilat si scortisoara. Merele rase se...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu varza rosie la...
Postat de: Bunica in RataPentru inceput spala pulpele, tamponeaza cu servetele de bucatarie si apoi parleste-le. Varza rosie spalata se toaca fideluta si se freaca putin cu sare. Ia vasul de la slow cooker Crock...Citeste continuarea
File de merlucius si legume en...
Postat de: panacris in PesteÎntr-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la...Citeste continuarea
Fasole galbena cu perisoare
Postat de: panacris in Mancaruri cu carnePăstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu banane
Postat de: eumimi in PrajituriPasam cu ajutorul unei furculite bananele intr-un bol. Adaugam laptele si untul topit si amestecam bine cu un tel. Adaugam si zaharul, faina, praful de copt si bicarbonatul. La final...Citeste continuarea
Orez prajit
Postat de: robert_badica in PorcMai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată...Citeste continuarea
Desert prajitura cu pere si...
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata, nuca...
Postat de: ctlina in Retete diabeticiPreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Curățați dovleceii și dati-i pe razatoare. Dacă sunt mari, presati-i într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte...Citeste continuarea
Dorada la cuptor cu ardei si rozmarin
Postat de: ctlina in PesteSpălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se unge peste tot cu sosul pătrunjel-usturoi. Spălați...Citeste continuarea
Gratin de vinete provensal
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpălați legumele. Curățați și tocați usturoiul Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii. Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins....Citeste continuarea
Varza dulce cu costita afumata,...
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeCum se prepara Varza dulce cu costita afumata, bucurie culinara pentru intreaga familie: Mai intai tocam varza, o punem intr-o cratita si o amestecam cu 1 lingura de sare grunjoasa. Adaugam...Citeste continuarea
Gnocchi cu piept de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai fierbem pieptul de pui si apoi il taiem in cubulete. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Le calim in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam carnea de pui si rosiile...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu doua tipuri de...
Postat de: MonicaGR in PorcCartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se fierb in apa fierbinte timp de 7 minute. Nu trebuie sa fie fierti complet. Se unge o tava cu unt, apoi se asaza feliile de cartofi una langa...Citeste continuarea
Desert rulou fara coacere
Postat de: MonicaGR in Bucataras in orasSe pun mierea si zaharul pe aragaz la foc mic si amestecam pana cand se topeste zaharul. Adaugam untul si mai fierbem 4 minute. Toate nuciferele se pun intr-o tavita si se coc la cuptor 5...Citeste continuarea
Mancare de conopida
Postat de: MonicaGR in Mancaruri de postConopida se taie in buchetele si se opareste 5 minute in apa fierbinte cu un praf de sare. Cepele se taie solzisori si se calesc in uleiul incins. Adaugam ardeiul kapia tocat marunt si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, la tigaie
Postat de: robert_badica in PrajituriTigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în...Citeste continuarea
Papricas de curcan
Postat de: oanapl in CurcanTai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc. Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat...Citeste continuarea
Terci de ovaz cu banane si merisoare
Postat de: robert_badica in Mancare copiiMai întâi, pregătim toate ingredientele. Într-o cratiţă sau ibric punem fulgii de ovăz, laptele, apa şi praful de sare. Punem cratiţa pe foc şi amestecăm, la foc mediu,...Citeste continuarea
Pui coquelet cu cartofi la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PuiPuii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si...Citeste continuarea
Desert muffins cu fructe
Postat de: mitinita in PrajituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina,...Citeste continuarea
Budinca de chia cu portocale
Postat de: robert_badica in DulciuriSeminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: mitinita in PiineSe prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...Citeste continuarea
Cartofi noi in stil grecesc
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se spala cartofii si feliaza. Se pun in tava impreuna cu uleiul de masline. Se adauga supa de pui, sucul de lamaie proaspat stors, usturoiul,...Citeste continuarea
Desert budinca cu lapte si tapioca
Postat de: mitinita in DulciuriSe pune laptele la fiert, apoi se adauga zaharul si tapioca. Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana cand se ingroasa,...Citeste continuarea
Desert negresa cu dovleac si migdale
Postat de: oanapl in PrajituriTai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul...Citeste continuarea
Desert Kurtos Kalacs la tava
Postat de: madi_marin in DulciuriÎntr-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată ....Citeste continuarea
Clatite de post
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postÎntr-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel...Citeste continuarea
Ciorba de naut cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute. Adaugam apa, pasta de tomate si...Citeste continuarea
Desert rulada din albusuri umpluta...
Postat de: momo121 in PrajituriSeparam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...Citeste continuarea
Salata de naut cu telemea
Postat de: robert_badica in SalateMai întâi, se pregătesc toate ingredientele. Năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol. Ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă de...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: cristina1985 in FusilliStafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste. Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva...Citeste continuarea
Desert prajitura Lady Di
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie : Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea
Desert prajitura Teodora si George
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am...Citeste continuarea
Desert tort Egiptean, varianta Miha
Postat de: Constelatialeu in TorturiFoi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de curcan,...
Postat de: oanapl in CurcanCureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...Citeste continuarea
Desert macarons cu ganache de zmeura
Postat de: momo121 in DulciuriPentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...Citeste continuarea
Mancarica taraneasca cu carne de vita
Postat de: oanapl in VitaSpeli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...Citeste continuarea
Desert briose cu smochine si ciocolata
Postat de: ladydi in DulciuriCantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul razuit si cu afumatura in ulei incins. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii si varza, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 20-25 de...Citeste continuarea
Ciorba de vara, de rosii cu galuste
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului . Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati...Citeste continuarea
Piept de pui marinat cu rozmarin,...
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie . Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat . La urma se unge cu pasta iute de ardei...Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemAm spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins...Citeste continuarea
Crap prajit, marinat in lapte
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucatile proaspete de crap se sareaza si se pun la marinat in lapte. Le puteti lasa la rece chiar si peste noapte. Se scot bucatile de peste din lapte si se tamponeaza de...Citeste continuarea
Piure de piersici galbene (pentru...
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul,...Citeste continuarea
Tagliatele cu carne, ciuperci de...
Postat de: mihaelar63 in PasteCarnea de vitel se taie cubulete si se pune la prajit in ulei . Ceapa si usturoiul se feliaza si se pune la sotat alaturi de carne .Sarati . Pentru ca am am observat ca...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sunca afumata,...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea
Pastai galbene, cu smantana si usturoi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru...Citeste continuarea
Mancare de ardei copti cu rosii si...
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postCum se prepara Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi Ardeii kapia ii coci, la foc sau la cuptor. Ii cureti si le detasezi cotoarele. Ii desfaci in fasii subtiri, pe care le tai...Citeste continuarea