Reteta Prajitura Hora fructelor prietene

de Constelatialeu in Prajituri, 25 Iun 2023 | 4025 vizualizari

 

Pentru Reteta Prajitura Hora fructelor prietene am plecat de la checul cu lamaie a lui Gaby`a`lu`Cezar, bucatarasii stiu cine-i don`soara. Deci cum spuneam mi-a ramas pe retina felia de chec facuta de Gaby si am salvat reteta pentru cand m-o lovi cheful. M-a lovit si cheful din motiv de ploaie cu clabuci si niste fructe care tipau la mine sa le bag in seama. Caisele mai tupeiste mi-au zis ca ele-s sensibile si se strica repede daca sunt ignorate, atunci am zis sa le fac pe plac dar nu ori`si`cum ci sa le pun sa joace hora cu niste capsunele si fragi care sau incapatanat sa infrunte canicula si sa mai rodeasca, iar de zmeura nu mai zic ca ele abia acum isi fac aparitia la bal.Asa ca am combinat checul cu fructele si a iesit ce se vede-n in imaginile de mai jos. Eu am folosit o forma de tarta din silicon 27 cm diametrul si un inel reglabil.
Sunt necesare cateva ingrediente: oua, faina, zahar, ulei, fructe.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta Prajitura Hora fructelor prietene
  • Blat
  • 8 oua mici ( oua de la gaini nestresate doar hranite regeste )
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 8 g praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 70 ml ulei
  • 60 ml zeama de lamaie
  • fructe
  • caise
  • fragi
  • capsuni
  • zmeura
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta Prajitura Hora fructelor prietene:

Iata cum se prepara Reteta Prajitura Hora fructelor prietene

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, mi-am spalat fructele, am taiat caisele in felii nu foarte groase. Am pregatit forma de copt, am folosit o forma de silicon pt.tarta cu diametrul de 27 cm, am uns-o cu ulei, am asezat in interiorul ei un inel reglabil pe care l-am inbracat in hartie de copt.

Am separat albusurile de galbenusuri si am presarat peste fiecare sare. Albusurile le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul treptat si am continuat sa mixez pana am terminat tot zaharul si am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu sarea, uleiul si zeama de lamaie apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus.La final am incorporat faina si praful de copt cernute, am amestecat circular cu miscari de jos in sus. Am pus compozitia in forma apoi am asezat fructele, caisele intai, apoi capsuni si fragi si zmeura in centru si am presarat zahar brun. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat forma in cuptor pentru cca 35-40 min, am facut testul scobitorii spre final adica dupa cca 35 min, am mai lasat 1-2 min si am scos forma din cuptor. Am lasat-o cca 10 min apoi am scos prajitura din forma. Daca aveti rabdare o lasati sa se raceasca bine, daca nu gand pe mancat ca nu te joci cu pofta. Sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Chec cu visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Hora fructelor prietene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu visine