Pentru Reteta Prajitura Hora fructelor prietene am plecat de la checul cu lamaie a lui Gaby`a`lu`Cezar, bucatarasii stiu cine-i don`soara. Deci cum spuneam mi-a ramas pe retina felia de chec facuta de Gaby si am salvat reteta pentru cand m-o lovi cheful. M-a lovit si cheful din motiv de ploaie cu clabuci si niste fructe care tipau la mine sa le bag in seama. Caisele mai tupeiste mi-au zis ca ele-s sensibile si se strica repede daca sunt ignorate, atunci am zis sa le fac pe plac dar nu ori`si`cum ci sa le pun sa joace hora cu niste capsunele si fragi care sau incapatanat sa infrunte canicula si sa mai rodeasca, iar de zmeura nu mai zic ca ele abia acum isi fac aparitia la bal.Asa ca am combinat checul cu fructele si a iesit ce se vede-n in imaginile de mai jos. Eu am folosit o forma de tarta din silicon 27 cm diametrul si un inel reglabil.
Sunt necesare cateva ingrediente: oua, faina, zahar, ulei, fructe.
Iata cum se prepara Reteta Prajitura Hora fructelor prietene
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, mi-am spalat fructele, am taiat caisele in felii nu foarte groase. Am pregatit forma de copt, am folosit o forma de silicon pt.tarta cu diametrul de 27 cm, am uns-o cu ulei, am asezat in interiorul ei un inel reglabil pe care l-am inbracat in hartie de copt.
Am separat albusurile de galbenusuri si am presarat peste fiecare sare. Albusurile le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul treptat si am continuat sa mixez pana am terminat tot zaharul si am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu sarea, uleiul si zeama de lamaie apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus.La final am incorporat faina si praful de copt cernute, am amestecat circular cu miscari de jos in sus. Am pus compozitia in forma apoi am asezat fructele, caisele intai, apoi capsuni si fragi si zmeura in centru si am presarat zahar brun. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat forma in cuptor pentru cca 35-40 min, am facut testul scobitorii spre final adica dupa cca 35 min, am mai lasat 1-2 min si am scos forma din cuptor. Am lasat-o cca 10 min apoi am scos prajitura din forma. Daca aveti rabdare o lasati sa se raceasca bine, daca nu gand pe mancat ca nu te joci cu pofta. Sa aveti pofta !
Vezi si reteta de Chec cu visine.