Reteta de chifle cu lapte

de Constelatialeu in Piine, 4 Iun 2023 | 2627 vizualizari

 

Reteta de chifle cu lapte ii apartine Ginei Bradea si ca sa vezi si sa nu crezi n-am modificat nimic, ma rog am scapat un pic mai multa sare :)))))) Foarte gustoase si satioase.
Ingredientele sunt urmatoarele: faina, oua, lapte, drojdie, sare, ulei de masline.

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de chifle cu lapte 

  • 1 kg faina alba, eu am avut faina Dobrogea ( daca ma tine memoria, la ora asta nu ma mai duc sa caut punga si sa vad daca era Dobrogea sau Baneasa)
  • 1 ou
  • 500 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu varf de sare( aici am scapat mai multicica)
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 50 ml ulei masline
  • Pt.uns
  • 1 galbenus
  • 2 lingurite lapte
  • mac, susan, sare, etc, cam ce va pofteste inimioara sa presarati pe ele, pe domnisoarele chifle
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de chifle cu lapte:

Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte 

Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa calduta. Am lasat sa creasca maiaua cca 10-15 min. Peste faina din castron am presarat sarea, am facut o adancitura in mijloc, am adaugat maiaua crescuta, oul si 1 cana de lapte calduta,  am inceput sa amestec bine, aducand faina de pe margini, am turnat si restul de lapte, putin cate putin si m-am apucat de framantat ,am adaugat si uleiul si am continuat sa framant pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns castronul cu ulei, am asezat aluatul, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut cca 1 ora la loc caldut. Dupa ce a crescut am scos aluatul din castron si l-am impartit in 20 de bilute aproximativ egale, le-am lasat la crescut cca 20 min, apoi le-am crestat cu un cutit ascutit, le-am uns cu ou amestecat cu lapte si am presarat mac. Am dat prima tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 min sau pana au inceput sa se rumeneasca frumos ( sub tava  am pus un ibric cu apa, sa nu se arda chiflele pe fund, asta la cuptor pe gaz). Am procedat la fel si cu a doua tava. Nu va povestesc cat de frumos mirosea in bucatarie, va las pe voi sa simtiti mirosul dupa ce va apucati sa le faceti, pe ele domnisoarele chifle. Sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Painici umplute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de chifle cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu cartofi