Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World este o supa de linte foarte gustoasa si cred ca majoritatea bucatarasilor au preparat-o macar o data. Fie ea de post cu stoc de legume sau cu stoc de pasare, oricum iese foarte buna.
Daca n-ati preparat-o pana acum, atunci nu stiti ce pierdeti.
Ingredientele sunt: linte, ceapa, cartofi, pasta tomate, morcov, usturoi, supa legume.
sursa de inspiratie : https://www.tasteatlas.com/mercimek-corbas
Iata cum se prepara Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World
Intr-o oala incapatoare adaugam uleiul,cand s-a incalzit suficient, adaugam si sotam ceapa pana capata pe margine o nuanta usor aramie. Adaugam morcovul si cartoful. Sotam cam un minut amestecand ocazional.Adaugam pasta de tomate,amestecam si mai lasam pe foc 2 minute.
Adaugam lintea, mai amestecam si adaugam stocul de legume fiebinte.
Acoperim si lasam la fiert 8 minute la foc mic.
In paralel pregatim sosul pentru asezonare.
Intr-o craticioara adaugam uleiul si -l aromatizam cu cativa catei de usturoi,cand usturoiul a capatat o usoara culoare de aramiu,il scoatem si adaugam fulgii de ardei.Amestecam cateva secunde si -l dam deoparte. Cu el vom aseziona supa.
Dupa ce au expirat cele 8 minute,verificam daca lintea este fiarta,adaugam chimenul macinat ,dam deoparte si cu ajutorul unu blender vertical ,tarnsformam supa intr-o crema.
Daca credeti ca supa este prea groasa atunci mai adaugati putin stoc.
Potriviti de sare si piper.
Supa este gata!
Se serveste atat fierbinte cat si rece asezonata cu ulei aromatizat si dupa gust cu cateva felii de lamai ,in caz ca doriti supa mai acra.
Pofta buna!
Vezi si Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World.
1
Pentru Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World, este bine sa tineti cont de urmatoareleȘ
2
Supa se prepara la foc mic spre mediu.
3
Daca doriti o nota mai picanta atunci adaugati si putina paprica picanta
4
Daca nu aveti la indamana cartof,il puteti inlocui cu putina faina.