Incep topul : " Best soups in the world "cu Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world).
Pentru ca am mai facut-o si pentru ca aveam aproape toate produsele pentru a o gati, am zis sa incep cu ea.
Aceasta supa -ciorba, da, eu as denumi-o mai degraba ciorba, deoarece se inacreste cu bors, face parte din gastronomia traditionala ce reprenzinta Polonia.
Nu este neceresara prea multa experienta in bucatarie si se face rapid, sub 30 min.
Ingredientele sunt: bors, carnati albi, carnati afumati, pancetta sau kaiser, ceapa, smantana,supa legume,oua fierte.
In borsul lor ei mai adauga si faina de secara, eu am facut cu bors umplut pe Romaneste.
E pe gustul meu, va recomand s-o incercati , o s-o faceti apoi mai des, pot pune si pariu :)
Transferam totul in oala deja pregatita cu stocul de legume,adaugam carnatii albi intregi si fierbem 8 minute la foc mic.
Scoatem carnatii si il lasam pe un tocator sa racoreasca ,apoi ii taiem rondele ,adaugam peste supa .
Lasam la fiert inca 5 minute,adaugam borsul ,apoi separat intr-un castron desfacem smantana cu cate un polonic de supa.
Adaugam la supa smantana desfacuta ,lasam sa dea in clocot si la sfarsit adaugam catelul de usturoi zdrobit, si magheranul .
Potrivim de sare.
Vezi si reteta Supa italiana de legume.
1
Pentru a reusi aceasta Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world), este bine sa tineti cont de urmatoarele:
2
Lasati supa dup ace ati preparat-o ,10 minute ,acoperita cu un capac
3
Daca kaiserul este mai gras ,atunci renuntati la lingura de ulei.
4
Alegeti kaiserul din ala bun, nu din ala care se lipeste de vase.