Vopsesc de multi ani ouale cu coji de ceapa si au iesit bine de fiecare data. Culoarea mai roscata o vor dobandi ouale care fierb un pic mai mult.
Pentru Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa sunt necesare urmatoarele: oua, coji ceapa, sare,otet.
Iata cum se prepara Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa
Degresam ouale cu un burete si putin detergent de vase, cu apa rece. Le clatim bine. Spalam si verdeata.
Acum punem verdeata preferata pe ou. Ude fiind si oul, si verdeata, aproape ca se vor lipi si va fi usor sa legam ciorapul.
Cojile de ceapa(cu cat sunt mai multe, cu atat mai colorate vor iesi ouale), le punem intr-o cratita cu apa, sarea si otetul, la fiert. Dupa ce da un clocot, micsoram flacara si asezam ouale. Nu le ingramadim si avem grija sa le scufundam in apa. Mie mi-au incaput 13 oua odata.
Le lasam la foc mic 15 minute apoi scoatem unul cate unul, taiem capatul ciorapului si indepartam verdeata imediat. Fierbinti fiind le ungem cu ulei ajutandu-ne de un servetel, apoi le ,,lustruim,, tot cu un sevetel.
Intr-o imagine se pot vedea si oua fara ciorap, au iesit la fel de frumoase.
1
Pentru a reusi Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa
2
Timpul de pregatire este influentat de numarul oualor. Cu cat sunt mai multe, cu atat dureaza mai mult ,,ornatul,,.
3
Frunza se curata mai bine de pe ou,cand acesta este inca ud. De aceea recomand sa se scoata cate un ou din apa.