Am vrut sa incerc si alt sos pentru paste, asa ca am spicuit de ici, de colo, de la dragi bucatarasi si am facut niste paste bune si consistente.
Pentru aceasta Reteta de paste carbonara avem nevoie de cateva ingrediente: paste, parmezan, sunculita si oua
Iata cum se prepara Reteta de paste carbonara
Am pregatit ingredientele.
Am pus apa pentru paste la fiert. Am taiat sunculita, am ras parmezanul si am spart ouale intr-un castron.
Am pus pastele la fiert, exact cum a sris pe ambalaj. Am pus si sunculita la prajjit, la foc mic si am lasat-o pana a devenit usor crocanta.
Intre timp am batut ouale si le-am amestecat cu aproximativ 150g parmezan. Restul l-am oprit pentru a fi presarat deasupra portiilor.
Pastele fierte, le-am strecurat (nu aruncam apa), le-am pus peste sunculita, am presurat piper negru si am amestecat pe flacara mica, cat sa se intrepatrunda gusturile.
Am dat deoparte cratita, am mai adaugat 200ml cu apa in care au fiert pastele, ca sa nu fie prea uscate.si am turnat deasupra ouale cu parmezanul . Am amestecat, am gustat de sare si gata pastele. Le-am asezat pe farfurie, am presarat parmezan ras si am mancat cu pofta.
Vezi si reteta de Paste de ton cu ciuperci.
1
Nu clatim pastele dupa fierbere.
2
Cratita nu trebuie sa fie pe flacara cand adaugam ouale cu parmezanul, deoarece se vor inchega, nu vom avea un sos, ci bucati mici de omleta, Ouale se gatesc de la temperatura pastelor.