Astazi va prezint o Reteta de placinte cu faina fara gluten.
Ingredientele principale sunt: faina, oua, untura, lapte, drojdie, branza burduf.
Iata cum se prepara Reteta de placinte cu faina fara gluten
Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie.
Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca pe calorifer sau in patura la cald.
Intre timp se pun cartofii la fiert . Cand sunt fierti se strecoara se zdrobesc se condimenteaza cu sare si ulei apoi se lasa la racit. .
Dupa ce aluatul este dospit, se ia cate un bot din aluat, se intinde putin cu sucitorul, peste el se pune branza de burduf sau cartoful ( depinde cu ce se doreste a se umple) apoi se formeaza ca un pliculet care se intinde mai departe cu sucitorul. Aceste placinte se prajesc in ulei.
Vezi si reteta de Placinte cu varza.