Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

de Constelatialeu in Torturi, 28 Mai 2023 | 4049 vizualizari

 

Tort aniversar: La multi ani,Madalina !
Ciocolata, ness, jeleu de coacaze rosii
Pentru Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, faina, cacao, nuca, zahar, unt, lapte, ness, ciocolata, jeleu coacaze.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii
  • Blat 18 cm
  • 4 oua
  • 170 g faina
  • 30 g cacao
  • 8 g praf de copt
  • 1/4 lingurita cu sare
  • 70 g nuca prajita si taiata marunt
  • 180 g zahar
  • vanilie bourbon
  • 70 g unt cu 82% grasime
  • 145 g lapte cu 3,5% grasime
  • Sirop
  • 3 lingurite de ness
  • 3 lingurite de zahar
  • 300 ml lapte rece cu 3,5% grasime
  • Crema
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar tos
  • 200 g ciocolata Callebaut cu 54,5% cacao
  • Jeleu de coacaze rosii
  • 250 g coaca rosii congelate sau proaspete, in functie de anotimp
  • 100 g zahar
  • 10 g apa
  • 2 foi de gelatina
  • Pentru decorat
  • Krant
  • 150 g nuci
  • 50 g zahar
  • 20 g unt 82% grasime
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Blat : Am amestecat faina cernuta, cacao cernuta, sarea, praful de copt si nuca prajita si taiata marunt ( taiata nu macinata). Separat am mixat cele 6 oua cu praful de sare , zaharul si vanilia bourbon. Am mixat cca 10 min sau pana cand si-au triplat volumul si si-au schimbat culoarea . Untul impreuna cu laptele le-am pus pe foc si le-am infierbantat pana ce untul sa topit. Am adaugat ingredientele solide in crema de oua in 3 etape si am amestecat cu o spatula, la final am incorporat si laptele cu untul topit. Am folosit doua forme de tort cu diametrul de 18 cm, le-am tapetat cu hartie de copt, am turnat compozitia in ambele forme in asa fel incat intr-una din ele am pus mai multa compozitie ca sa pot obtine doua blaturi. Am copt blaturile in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 min sau pana a trecut testul scobitorii. Am scos formele din cuptor si am lasat sa se raceasca , apoi am scos blaturile din forme.Blaturile le-am facut cu o zi inainte a monta tortul.

Jeleu de coacaze rosii : Intr-o craticioara am pus cocazele congelate , am adaugat apa si zaharul si al lasat sa dea in cateva clocote. Separat am hidratata foile de gelatina in apa rece, le-am stors de apa si le-am adaugat peste coacaze dupa ce am stins focul, am omogenizat bine. Compozitia obtinuta am pus-o intr-o forma de silicon ( forma de 22 cm) si am lasat cca 30 min sa se racoreasca apoi am bagat forma in lada frigorifica pana a doua zi.A doua zi am scos jeleu din forma si l-am decupat la dimensiunea de 18 cm, restul de jeleu l-am folosit in bucatele mici si l-am pus peste crema.

Sirop : Am frecat ness-ul cu zaharul si apoi am diluat cu lapte rece

Crema : Intr-un castron de inox am pus cele 6 oua, praful de sare si zaharul si am asezat castronul pe baie de abur. Am mixat continuu pana ce a inceput sa se ingroase ca o budinca. Separat am topit ciocolata pe baie de abur , apoi am incorporat-o in crema de oua, putin cate putin, mixand continuu. La final am incorporat si untul moale la temperatura camerei. Am acoperit catronul cu folie alimentara si am dat crema la frigider pana a doua zi.A doua zi am mixat crema 2-3 min.

Krant : Intr-o craticioara am pus zaharul si untul la topit, cand a inceput sa se caramelizeze am adaugat si nuca si am amestecat bine. Pe un fund uns cu putin ulei am intins bine krantul obtinut si l-am lasat sa se raceasca. Apoi l-am maruntit .

 Asamblare : Am sectionat in doua blatul mai inalt.Am asezat pe un platou primul blat si l-am insiropat bine, am intins un strat de crema, peste crema am asezat bucatele mici de jeleu, am asezat al doilea blat si l-am insiropat, apoi am intins un strat de crema si bucatele de jeleu, am asezat si al treilea blat insiropat am intins crema pe suprafata blatului si pe marginile blatului. Deasupra am asezat jeleul si am imbracat marginile tortului cu krant. 

PS. pentru ca nu am decorat tortul cu crema mi-a ramas niste crema si cu resturile de la blaturi ( le-am taiat partile dedeasupra ca sa le uniformizez) si niste krant am facut un amestec pe care l-am intins intr foi de napolitana. Nimic nu se iroseste doar se transforma.....n-am poze la mini prajiturele, pentru ca au disparut repede....

Vezi si reteta de Tort trio de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

31.05.2023, 22:40

Ce culoare minunata are !!!

Panacris 1

12.06.2023, 13:43

La multi ani Madalina! Delicios!

Rocsi 1

01.07.2023, 19:45

Ce de torturi ai facut tu in ultima vreme, care mai de care mai delicios, mai aromat! Bravo, harnicuto!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Jaffa