Nu trece vara sa nu prepar aceasta Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi.
Buna de te lingi pe degete si ma bucur ca baietii o mananca de fiecare data cu pofta.
Cel mic ii spune tocanita "de galbenele", spre amuzamentul nostru :)))
Ca si ingrediente sunt necesare cateva: galbiori proaspeti, usturoi, ulei de masline, smantana si ceva verdeata (daca va place).
Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi
Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia.
Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste usor, apoi se adauga galbiorii.
Se lasa focul iute astfel incat galbiorii sa nu apuce sa lase zeama si sa se rumeneasca bine.
Se adauga smantana si putina apa, se amesteca si se lasa la scazut, la foc potrivit. Se potriveste gustul cu sare si piper si, daca simtiti nevoia, se adauga iar usturoi.
Se lasa pe foc pana cand tocanita scade cat place fiecaruia (mie imi place uneori mai zemoasa) si se garniseste cu patrunjel verde tocat marunt.
Evident, se serveste cu mamaliguta calda si castraveti murati.
Daca mi-ar gati cineva asa, in fiecare zi as manca numai galbiori.
1
curatati bine galbiorii de impuritati
2
smantana trebuie sa fie din cea grasa, 30%, pentru un gust mai bun.