Am utilizat creveti uriasi numiti Gambas.
https://www.blogulluicatalina.com/2023/04/creveti-gambas-sotati-cu-usturoi.html
Pentru Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia avem nevoie de: creveti, ghimbir, usturoi, sos soia, ulei de susan, susan.
Iata cum se prepara Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia
Curatam creveții, lăsând doar coada. Facem o incizie si indepaetam matul negru. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.
Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul.
Adaugati creveții și sotati pe fiecare parte.
Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti 3 minute l Presarati piper, seminte de susan si serviti.a foc rapid. Cu paste chinezesti -noodles este foarte bun.
Vezi si reteta de Creveti Saganaki.