O reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii, delicioasa si economica caci merlanul este un peste ieftin. Puteti adauga un ou in umplutura si paine daca doriti, eu am pus doar fulgi de ovaz si un rest de tofu. https://www.blogulluicatalina.com/2023/01/parjoale-de-merlan-cu-sos-de-rosii.html
Ingredientele sunt: merlan, fulgi ovaz, ceapa, tofu, usturoi, hrean, rosii, ierburi aromatice.
sos de rosii :
Iata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii :
Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti folosi si masina de carne .
Adăugați sare, piper, amestecați bine și formați parjoale.
Puneti-le pe o tavă de copt unsă (un pic adanca) și ungeti-le cu ulei.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Pregătiți sosul: Roșiile se pasează și se amestecă bine pentru a obține un sos uniform.
Condimentati: ardei iute, piper (sare dacă folosiți roșii proaspete sau conservate), adăugați ierburile. Se fierbe 3 minute.
Dupa 20 de minute in cuptor, intoarcem crochetele, turnam sosul de rosii preparat deasupra si dam din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 de minute.
Se serveste cu orez, paste... taitei konjac pentru mine.
Vezi si reteta de Chiftelute de somon afumat in sos de afumat.