Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii

de Catalina L in Peste, 14 Mai 2023 | 2598 vizualizari

 

O reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii, delicioasa si economica caci merlanul este un peste ieftin. Puteti adauga un ou in umplutura si paine daca doriti, eu am pus doar fulgi de ovaz si un rest de tofu.   https://www.blogulluicatalina.com/2023/01/parjoale-de-merlan-cu-sos-de-rosii.html

Ingredientele sunt: merlan, fulgi ovaz, ceapa, tofu, usturoi, hrean, rosii, ierburi aromatice.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii 
  • 430 gr file de merlan
  • 2 linguri de fulgi de ovăz
  • 1 ceapa eșalotă
  • 100 gr de tofu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de hrean ras
  • 3 linguri ulei
  • ierburi de Provence
  • sare piper

sos de rosii :

  • 600 gr- 5 roșii frumoase în saramură (sau proaspete curatate sau in conserva)
  • sare piper
  • ierburi de Provence
  • praf de usturoi, pudra de chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii:

Iata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii :

Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti  folosi si masina de carne .  

Adăugați sare, piper, amestecați bine și formați parjoale. 

Puneti-le pe o tavă de copt unsă  (un pic adanca) și ungeti-le cu ulei. 

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.   

Pregătiți sosul: Roșiile se pasează și se amestecă bine pentru a obține un sos uniform. 

Condimentati: ardei iute, piper (sare dacă folosiți roșii  proaspete sau conservate), adăugați ierburile. Se fierbe 3 minute.   

Dupa 20 de minute in cuptor, intoarcem crochetele, turnam sosul de rosii preparat deasupra si dam din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 de minute.   

Se serveste cu orez, paste... taitei konjac pentru mine.  

Vezi si reteta de Chiftelute de somon afumat in sos de afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor