Continuam cu nr.49 din topul Best soups in the World
Bors rosu polonez simplu care reprezinta Polonia.
Un bors pe cat de simplu ,pe atat de bun. Aromat si revigorant. Nu necesita prea multa experienta in bucatarie.
Se poate servi cu placintele,galuste ,crutoane ...
Se prepara in mai multe variante cu stoc de legume vegetarian sau post sau stoc de oase afumate .
sursa de inspiratie :https://kuchnia-domowa.pl/przepisy/zupy/261-barszcz-czerwony-czysty
Pentru Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: coada porc, sfecla, supa legume, usturoi, ciuperci, otet.
Iata cum se prepara Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World.
Se pun oasele afumate la fiert cu restul ingredientelor pentru stoc si se fierb la foc mic 30 -40 minute.
In cazul in care vreti sa fie borsul vegetarian /post, apelati la amestecul de legume deshidratate.
Dupa ce ati obtinut stocul fie el de oase afumate sau legume, strecurati-l si puneti-l din nou pe foc.
Sfecla se curata, se spala si se taie felii subtiri, puteti sa folositi razatoarea cu partea pentru felii.
Se adauga in oala cu stoc, se mai adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului sau taiat, si ciupercile.
Se fierbe la foc mic 40 -50 minute, semi -acoperit cu capac lasand un mic spatiu.
Se strecoara si se contimenteaza cu sare, zahar, otet, piper si maghiran dupa gust.
Se serveste calda alaturi de crutoane, placintele, galuste ...etc.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Zurek, supa poloneza.
1
Sfecla joaca un rol foarte important, in functie de ea va fi intensitatea culorii a borsului . Alegeti cat mai inchise la culoare spre negru.
2
Daca doriti mai aromata si cu note mai picante,mai adaugati usturoi.