Daca va place mancarea picanta si cu arome orientale va recomand Reteta de peste cu curry, cu un sos delicios.
Pentru aceasta reteta, sunt necesare urmatoarele ingrediente: peste, ceapa, ardei, rosii, ardei iute, vin alb, curcuma, curry, smantana, supa peste
1/2 pahar vin alb
Iata cum se prepara Reteta de peste cu curry
Folositi fileuri de peste de preferinta fara oase (eu am ales biban de Nil -felii)-condimentam putin cu sare si piper
Punem la calit in ulei de masline ceapa, ardeiul si ardeiul iute taiate cuburi marunt, lasam sa se inmoaie, apoi adaugam putina sare si piper (sa nu uitam ca si pestele e condimentat); adaugam mai apoi rosia taiata cubulete.
Cand s-au inmuiat, adaugam curcuma (eu am avut radacina si am razuit-o, dar am adaugat ff putin pentru ca e puternica la gust), punem si curry (o lingurita mica) si stingem cu vin alb. Lasam la foc mare sa scada, apoi adaugam o cana de supa de peste (eu am preparat cu un cub knorr si apa fierbinte).
Cand scade si devine un sos mai dens, adaugam pestele si lasam sa fiarba, intorcand fileurile de peste cca 5-10 minute-depinde de peste. Stim ca pestele nu se fierbe mult.
Adaugam si smantana de gatit si lasam 2 minute. Gustam si stingem focul.
Servim cu orez alb.
Vezi si reteta de Salau in stil marocan.
1
aceeasi reteta o puteti face si cu creveti.